У Дніпропетровську з творів бійців АТО влаштували аукціон. ВІДЕО

 У Дніпропетровську з творів бійців АТО влаштували аукціон. ВІДЕО
У Дніпропетровську влаштували аукціон картин, які написали бійці антитерористичної операції, що перебувають у військовому шпиталі. На аукціон відібрали 40 робіт, стартова ціна кожної 100 гривень.

Пише ТСН

Семеро дніпропетровських художників-волонтерів у лікарні проводять заняття з живопису, як психотерапію для подолання посттравматичного синдрому.

Художники кажуть, що просто в лікарняних палатах відкриваються справжні таланти. Навіть ті, хто жодного разу пензля в руках не тримав, зміг написати гідні та чуттєві картини.

Щоправда, жоден боєць не захотів писати на воєнну тематику. На полотнах переважно пейзажі.

"Я втомився вже від вибухів, стрілянини. Картина називається "Тиша". Чисте поле, тихе, у квітах", - пояснив військовослужбовець 20-го батальйону Андрій Хамаза.

"Малював я вперше. Чесно! До цього ніколи не тримав пензля в руках. Зброю тільки. Чорного кольору мені вже й так вистачило. Хочеться чогось світлого в цьому житті. Обрав тюльпани", - розповів військовослужбовець 93-ї бригади Роман Якубчук.

Всі картини знайшли власників. Більшість покупців кидали до скриньки суттєво більшу суму, ніж було виставлено на старті торгів. Усі зібрані кошти підуть на придбання матеріалів для проведення арт-терапії та продовження уроків живопису для бійців.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Дніпропетровську з творів бійців АТО влаштували аукціон. ВІДЕО
21 червень, 2015, 02:12