Луцьку загрожує наплив сміття та відплив туристів

Луцьку загрожує наплив сміття та відплив туристів
Депутат Луцької міської ради Сергій Сівак вважає, що місто невдовзі може «потонути у смітті», а депутат Роман Романюк каже, що торгівля біля замку небезпечна.

Відповідні запити вони озвучили 26 червня під час сесії Луцької міської ради.

На думку Сергія Сівака («Свобода»), нині в Луцьку порівняно рідко проводять санітарне прибирання. У радянські часи, пригадує обранець, місто прибирали шість разів у тиждень.

«Зараз крупніші вулиці прибираються раз у тиждень, а дрібні взагалі дуже рідко», – говорить він.

«Це катастрофа... Якщо ми маємо бажання потонути у смітті, то такі перспективи найближчим часом можуть нам посміхнутися», – впевнений Сергій Сівак.

Натомість міський голова Микола Романюк запевнив, що санітарне прибирання в місті проводиться регулярно, центральні вулиці прибираються ледь не щодня, хоча грошей у бюджеті все одно бракує.

А депутат Роман Романюк («Фронт Змін») наголосив, що торгівля на вулиці Замковій сьогодні заважає руху транспорту, становить епідеміологічну загрозу і псує туристичну привабливість старого міста.

За словами обранця, два роки тому таких проблем з торгівлею на Замковій не було, однак зараз за цим не стежать так ретельно, як би мали. Тому він попросив у мера та очільника луцької міліції перевірити законність торгівлі на Замковій та прибрати звідти незаконних крамарів.

Обидва запити більшість депутатів Луцькради підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та ні, туристичну привабливість Луцька не вдасться зруйнувати ніякими смітниками. Вона ж у нас надпотужна та унікальна у європейському масштабі. Ось сайт скоро міськрада запустить - туристи просто окупують місто. Море туристів!
Відповісти