Всі бажаючі тепер можуть віртуально прогулятися по Великому адронному колайдеру

Всі бажаючі тепер можуть віртуально прогулятися по Великому адронному колайдеру
Європейська організація з ядерних досліджень (CERN) спільно з Google запустила онлайн-екскурсії по своїх лабораторіям.

Про це йдеться на сайті CERN, – повідомляє Главком з посиланням на «Гордон».

В рамках проектів Google Maps і Google Street View користувачі мережі можуть відправитися у віртуальний тур, який починається з міста Мерен на франко-швейцарському кордоні недалеко від Женеви.

Ресурс дозволяє переміщатися по вулицях міста і оглянути з різних позицій пам’ятки Мерена, зокрема, вулиці, названі на честь відомих фізиків, а також заглянути в центр управління.

Відвідувачам також пропонується подивитися на протонний суперсинхротрон (передприскорювач, на якому частки перед входом в Великий адронний коллайдер (ВАК) розганяють до енергій в 450 гігаелектронвольт).

4 липня 2012 співробітники CERN за допомогою експериментів на Великому адронному колайдері виявили бозон, схожий на частинку Бога. У березні 2013 року в CERN після аналізу отриманих на Великому адронному колайдері даних дійшли висновку, що відкрита ними в минулому році частка дійсно є бозоном Хіггса.

Деякі вчені вважають, що підтвердження існування шуканого бозона обіцяє не надто райдужні перспективи. За словами фізика-теоретика Джозефа Ліккена з конкуруючої з CERN лабораторії імені Енріко Фермі, завершуюча Стандартну модель частка «прирікає» Всесвіт на миттєву загибель.

Пітер Хіггс разом з Франсуа Енглер, які передбачили в 60-і роки існування бозона Хіггса – гіпотетичної частинки, що забезпечує масу всіх інших елементарних частинок, стали лауреатами Нобелівської премії з фізики 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
поки людство не покінчить зі своєю злобою,ненавистю,братовбивчими загарбнитськими війнами,жадністю до збагачення неправедими здинитськими спекулятивними нетрудовими доходами ,немилосердями до ближніх,пихатою гордістю, Бог ніколи не допустить людство до вищих знань поки людство не подолає всі свої недоліки! пригадайте що сталося з вавилоном та содомом і гоморою з біблійної історії і зрозумієте чим закінчиться андройний колайдер!
Відповісти
Останні новини
Всі бажаючі тепер можуть віртуально прогулятися по Великому адронному колайдеру
22 червень, 2015, 05:47