Трійка депутатів, що ініціювали недовіру Вітру, поскаржилася в прокуратуру

Трійка депутатів, що ініціювали недовіру Вітру, поскаржилася в прокуратуру
Депутати Володимир Бондар,Святослав Боруцький та Олександр Свирида поскаржилися в прокуратуру на голову Волиньради Валентина Вітра.

Нагадаємо, депутати облради Олександр Свирида, Святослав Боруцький та Володимир Бондар подали проект рішення про дострокове зняття голови Волинської обласної ради Валентина Вітра з його посади.

Голова Волиньради Валентин Вітер стверджує, що такий проект рішення є незаконним. За його словами, тільки одна третина депутатів може ініціювати подібні питання. Тобто, на це потрібно 27 підписів, а не три.

Володимир Бондар та Олександр Свирида зустрілися з журналістами і розповіли, що поскаржилися на Валентина Вітра у прокуратуру у зв’язку з тим, що рішення не було внесене до порядку денного на сесію.

Зокрема, Олександр Свирида зазначив: «Ми вважаємо, що це перешкоджання депутатській діяльності... Ми внесли законне рішення про висловлення недовіри голові обласної ради, рішення можуть бути наступні: висловити йому довіру, створити комісію по розслідуванню, відставити його, або якісь інші рішення... Ми прийняли рішення в даній ситуації про шлях відставки голови, але в будь-якому разі це передбачає процедуру, яка може бути задіяна тоді, коли до цього питання дійде Ми написали відповідне звернення до прокурора області. Депутат не має іншої можливості внесення питань, окрім питання, яке він подає на сесію обласної ради… Сам по собі факт не включення до порядку денного питання про недовіру голові Волиньради з нашої точки зору являється злочином. Не мав права голова обласної ради під будь-яким варіантом, під будь-яким «соусом» не ставити це питання до порядку денного, тому ми звернулися до прокурора області. Більше того, є відповідна судова практика, яка склалася про те, коли посадові особи місцевого самоврядування не включають питання до порядку денного, то на це є відповідні судові рішення. Безумовно це є перешкоджання депутатській діяльності як такій».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бондар марионетка і хапуга вже ми бачили як він керує, Боруцький алкоголик нехай прокурору розкаже як місяць назад у нетверезому стані дтп створив і втік! І Свирида усе житя краде без міри! Вітер теж не кращий але на відміну від них адекватний!
Відповісти
посієш вітра - пожнеш бурю
Відповісти
100 процентів!
Відповісти
Останні новини
Трійка депутатів, що ініціювали недовіру Вітру, поскаржилася в прокуратуру
22 червень, 2015, 15:15