Цілий день поляки й українці ходили один до одного в гості

Цілий день поляки й українці ходили один до одного в гості
Учетверте поспіль в Іваничівському районі на Волині на українсько-польському кордоні біля села Кречів 24 червня відбулися європейські Дні добросусідства «Кордон 835».

Про це повідомляє Волинська ОДТРК.

Культурно-мистецька акція на березі річки Західний Буг проводилася під девізом «Від локального добросусідства – до міжнародного партнерства».

Мета заходу – довести, що між Україною та Польщею немає кордонів, що обидва народи творять європейську спільноту.

«Дні добросусідства – це в першу чергу спільне дійство громади і влади для того, щоб ще раз привернути увагу влади обох країн, що ми готові до цього переходу. Якщо ми вміємо робити свято, не маючи сьогодні можливості спілкуватися, йдемо тільки на довірі один до одного, бачачи тільки один одного через Буг на цій території, то я думаю, що саме дні добросусідства 2012 року дадуть поштовх. Адже в 2013 році буде міждержавна програма формуватися по розвитку інфраструктури саме прикордоння», – розповіла голова Іваничівської райдержадміністрації Лідія Томашевська.

На понтонному мосту через річку Західний Буг відбулася зустріч представників органів влади Волині та Люблінського воєводства. Вона стала початком святкування європейських Днів добросусідства на волинській землі.

Волинь представляли перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач та начальник управління міжнародного співробітництва і європейської інтеграції обласної держадміністрації Андрій Ломага.

Спільно з польськими партнерами волиняни провели транскордонний форум, на якому обговорили питання регіональної співпраці.

Наголошувалося, що найголовніше завдання обох сторін – домогтися від урядів України та Польщі відкриття на кордоні переходу Кречів-Крилів.

У рамках європейських Днів добросусідства відбувся фестиваль народної творчості за участю фольклорних колективів міст та районів Волині та Польщі. А ще виставки-продажі виробів народних умільців, різноманітні розваги для дітей, змагання футболістів.
Родзинкою святкування став підйом на повітряній кулі.

Закінчився фестиваль святковим феєрверком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Цілий день поляки й українці ходили один до одного в гості
26 червень, 2012, 16:57