На вулицях Луцька росте небезпечна рослина

На вулицях Луцька росте небезпечна рослина
Мер міста Луцька віддав доручення екологам вирішити питання з наявністю в місті отруйної рослини – борщівника.

Про це стало відомо на оперативній нараді луцького міського голови Миколи Романюка 23 червня.

За його словами, жителі вулиць Огієнка і 8 березня, де вчора був мер, просили вирішити питання з наявністю на прилеглих до житлових будинків територіях рослини борщівника, яка є небезпечною, тому що лишає на шкірі опіки.

«Якщо серед присутніх є екологи, то хочу доручити їм вирішити питання, яке підняли жителі вулиць Огієнка і 8 березня про проблему наявності борщівника. Цю проблему треба вирішити, адже краплина з нього може на шкірі людини зробити серйозні опіки», - мовив Микола Романюк.

Як повідомляє сайт Вікіпедія Борщівни́к (лат. Heracleum) — рід дво- та багаторічних трав'янистих рослин родини Зонтичних. Відомо близько 70 видів борщівників, які ростуть в помірній зоні північної півкулі, переважно в горах. В Україні можна зустріти 5 видів.

Екзотична зонтична рослина, сибірський борщівник пальмами здіймається вздовж берегів Дністра і Стрия. Його ворсинки та їдкий сік викликають сильні опіки, нудоту, задуху, підвищення температури, алергічну реакцію, унаслідок чого на тілі залишаються характерні сліди-шрами. З початку літа від захворювання, викликаного контактом з рослинами (фітодерміту), потерпає чимало людей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прекрасна новина, по 8 березня є закинутий будинок, бур'яни по вуха, може і там є ця страшна рослина
Відповісти
Невже до вашого мозочку не доходить, що це небезпечно адже якщо ваша дитина буде гратись неподалік і втрапить чи впаде в борщівник то отримає серйозні . Треба ліквідовувати ці рослини навіть в закинутих будинках, щоб вони не розростались далі!!!!
Відповісти
серйозні опіки
Відповісти
За заправкою WOG по Відродження (неподалік Північного ринку) в полі, біля приватних житлових будинків, їх там більше 6 штук росте.
Відповісти
як то так не написали, шо на вулицях Волині росте небезпечна рослина))) бо ж у кожному заголовку має бути волинянин, волинянка, на Волині)
Відповісти

В парку біля дитячої залізниці він в ріс людини. Кількість їх не обмежена 6-10 шт, а набагато більша
Відповісти
А ми з Натусею з нього борщ варили, от прокололися. Ну нічого будемо надіятися що на Світязі його немає, скоро поїдемо.
Відповісти
В р-ні ДПЗ, за стадіоном школи №20 протікає річка Жидівка - так там вже хащі з борщовика прямо вздовж стежки, якою люди ходять на автостоянку та до райвідділу Луцької міліції. прошу теж відреагувати.
Відповісти