Вітер хотів перегнати через кордон автомобілі без розмитнення

Вітер хотів перегнати через кордон автомобілі без розмитнення
Голова Волиньради Валентин Вітер в січні звертався в СБУ та до митників з проханням перегнати без розмитнення автівки для АТО.

Про це стало відомо під час прес-конференції, яку ініціювали депутати Волиньради Володимир Бондар та Олександр Свирида.

«Прошу вашого сприяння у доставці автомобілів марки «Мерседес С 180» 1999 року випуску, "Мерседес Є 320" 1999 року. Дані автомобілі будуть передані на баланс батальйону «Луганськ 1», відповідальна особа, яка закріплена за транспортними засобами, старшина батальйону Бобровський Андрій Ігорович. І автомобіль марки Фольксфаген Транспортер вантажний – буде переданий окремій горно-піхотній бригаді, відповідальний за транспортним засобом старшина», - йдеться у листі.

Звернення датоване січнем 2015 року.

Депутати стверджують, що зверталися до представників батальйону "Луганськ 1" і ті сказали, що таких подібних прохань не було.

Олександр Свирида з цього приводу зазначив: «Вони були дуже сердиті з того, що їхнє ім’я як батальйону, який там воює, використовується для подібних оборудок. Більше того, вони стверджують, що особа, названа у листі не служила у цьому батальйоні».

Обранці громади з цим проханням вирішили звернутися до правоохоронних органів: «Я знову ж питаю всіх, в тому числі себе, чи є в цьому кримінал? І повірте, якщо машини не були завезені, машини не були розмитненні, напевне, криміналу немає. Але чи має право людина, яка користуючись АТО, хоче завезти Мерседеси в Україну, бути обранцем від людей і очолювати найвищі представницькі органи в області?», - сказав Бондар.

Голова Волиньради Валентин Вітер прокоментував обвинувачення: «Хочу повідомити, що наші комунальні заклади і наша майнова комісія прийняли машини, які мали списуватися, ми передали волонтерам більше 20-ти автомобілів. Ми відремонтували за власний кошт, не за бюджетний і передали на Схід.

До мене звернувся депутат Верховної ради по інших автомобілях, які йшли з-за кордону, який не хоче називати своє прізвище. Він привів волонтерів, які попросили, що для "Луганська 1" необхідно надати транспортні засоби – це був старшина батальйону Бобровський, який звертався, і Степасюк Олександр. Вони мали відповідно написати заяви для допомоги перевезти автомобілі з-за кордону в зони АТО.

Відповідно до закону таких повноважень я не маю. І з роз’ясненням і з клопотанням я звернувся до начальника Служби безпеки у Волинській області та начальника Ягодинської митниці, на що була отримана відповідь, що за результатами розгляду листа Волинської обласної ради, Волинська митниця здійснить митне оформлення зазначених у листі автомобілів згідно чинного законодавства, та при повному їх розмитненні. Ці автомобілі не попали на територію України, подальша доля їх мені невідома. Те, що я звернувся, щоб допомогти відкрито до начальника Служби безпеки цього ніхто не приховує – це я рахую, що всі сили, всі свої можливості я буду використовувати, щоб допомогти воїнам АТО, їхнім сім’ям та сім’ям загиблих».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заберіть в Бондаря автомобіль на АТО. Вже не знає як кого обгадити так хоче до влади.Срамота і пройденний етап.
Відповісти
Просто Володя спить і марить як знову почнеться період "Готелю Залєскі"!!! Отобули часи - водяря, баби, вірні друзі!!! До речі Володя танкіст!!! Це найбільш затребувана спеціальність в АТО!!! Володя - в АТО!!!
Відповісти
Авто Е класу?))і чи взагалі отримає якусь.чи це для власних потреб
Відповісти
В.Бондара знаю давно.Починаючи з Помар. революції-ще той барига.Знову рветься до влади.
Відповісти
а бондар може відзвітувати за які гроші був побудований його палац серед лісу у гаразджі. на момент коли він будувався цей пан був держчиновником - головою ода. земля під палац, до речі, через корупційні схеми була виведена із державної власності і отримана безплатно. чесний ви наш, налькович. А... як стосвно како-мікс, яке ввозилося контрабандою у час бондаря-губернатора? і це чмо рветься до влади!!!
Відповісти
Нісенітниця якась. "Хотів" і "перегнав" - це різні речі. А чого хоче сам "правдолюб" пан Бондар, вкидаючи в ефір цю "цінну" інформацію? Показати свою відданість справі революції? "Поп Гапон" - так йому треба підписуватись в майбутньому.
Відповісти
Не буду сперечатись відносно минулого Бондаря. А Валік Вітер, весь час сидів на розмитненнях. Лікарська практика була для нього скоріше хоббі. Просто певна категорія людей яка мала "кассу" ломанулась в політику, не більше не менше. Я не маю нічого проти стосовно людей які дійсно дбають за державу, але таких одиниці.
Відповісти
як зарегиструватись в волинь пості!!!
Відповісти
дуже влучно
Відповісти
А ми з Натусею збираємося на Світязь, вже другий тиждень збираємося на Світязь, кажуть там холодно, то ми не їдемо. То правда що вода на Світязі прохолодна?? Скаже хто небудь чи ні. До речі Валік Вітер нормальний пацан. Сто грам з ним якось хотів пити, а він каже :" Нє, нимаю часу, занятий" Ну ладно може другім разом.
Відповісти
Хто дуже хоче усунути з посади Вітра? Чи часом не якийсь черговий пустоцвіт?
Відповісти
Після кожного Майдану, на який виходять люди за правду, щоб прогнати злодіїв із влади, завжди вилазять на верх такі пустоцвіти, як Бондар. Він хоче вскочити в останній вагон потяга, бо вже позаду залишився той золотий час, коли ходив із крутими хлопцями, які його охороняли. Ося хоче влади - ось і все. Мало його в школі товкли.
Відповісти
Бондар - дуже низька, дрібязкова і небезпечна людина. "Керівник" дуже низької регламентації. До пари йому в обласній раді такі порвані кирзові чоботи, як Колісник-старший, Свирида, Столяр. Це - гицлі, хижаки, за бабло продадуть і неньку-Україну з потрохами.
Відповісти
Бондар і Бондар-а Вітер??нехай покаже свій палац за межами міста-куди збирається скоро заселюватись....і картини свої 9*12-розміром по 6-10 000
Відповісти
Дійсно необхідно погодитись стосовно Бондара-гнида безпринципна хоче дорватись до влади, і що саме гірке-це те, що він стане головою облради, бо у нас мудрого украінського народу так завжди. Обираємо дурнів собі в правителі, а тоді плачемось чому так погано живем, а хто нами керує...
Відповісти
Останні новини
Вітер хотів перегнати через кордон автомобілі без розмитнення
23 червень, 2015, 14:09