Найнебезпечніші дороги світу. ФОТО

Найнебезпечніші дороги світу. ФОТО
Ви будете вражені, намагаючись підкорити ці автошляхи і ніколи не забудете пережиті там відчуття.

Список найбільш складних і небезпечних доріг у світі підготував Обозреватель.

Серед них є важкі гірські перевали, які можуть бути вкрай небезпечними, якщо не бути дуже обережним. Інші ж є складними нагромадженнями доріг і мостів, встановлених для розв'язки потоків руху транспорту на завантажених перехрестях.

Col de Turini, Франція

Col de Turini - гірський перевал, розташований на півдні Франції, в Альпах, на висоті більше 1,5 км над рівнем моря. Він є частиною 30-ти кілометрового етапу ралі Монте-Карло, який складається з низки 34 екстремально складних і довгих ділянок, швидкість автомобілів на яких сягає 180 км/год.

Найвища точка цієї дороги знаходиться на висоті 1607 м. На півночі Col de Turini починається з сліпучих гірських вершин. Потім йде в'їзд в ущелину, з бурхливою річкою ліворуч і стрімкою кам'яною стіною праворуч.

Stelvio Pass, Італія

Дорога Stelvio Pass Road, розташована в Східних Альпах в Італії, з'єднує Вальтелліна з Мерано із верхньою долиною Адідже. Ця гірська частина дороги знаходиться на висоті приблизно 2,7 кілометра вище рівня моря.

Вона є особливо складною для водіїв через наявність 48 різких вигинів. У деяких місцях вона стає надзвичайно вузькою, а подекуди має дуже круті схили.

На висоті 2757 метрів - а це найвищий гірський перевал в Східних Альпах і другий за висотою в Альпах після Col de L'Iseran 2770 м.

Шосе Leh–Manali, Індія

Шосе Leh-Manali розташоване в Індії, у серці Гімалаїв і має завдовжки 475 км. Воно проходить через деякі з найвищих гірських перевалів у світі, з середньою висотою 3,5 - 5 км над рівнем моря.

Ця дорога є однією з найбільш складних і небезпечних, зі снігом, зсувами та ландшафтом, де надзвичайно важко проїхати без повнопривідного транспортного засобу. Вона була побудована і утримується індійської Армією.

Віадук Puxi, Шанхай

Це - одна з найбільш завантажених і найбільших розв'язок Шанхая, що пропускає тисячі автомобілів на годину. Вона складається з п'яти рівнів мостів - це допомагає з'єднати два найбільш завантажених шосе міста, розподіляючи транспортні потоки без заторів.

Judge Harry Pregerson Interchange, Лос-Анджелес

Judge Harry Pregerson Interchange знаходиться в Лос-Анджелесі, Каліфорнія і є однією з найскладніших розв'язок у США.

Вона забезпечує проїзд у всіх напрямках між шосе I-105 і I-110 і являє собою багатошарову систему мостів, об'єднаних в складну мережу доріг, що дозволяють потоку машин вільно рухатися по обох автомагістралях між штатами.

El Camino de la Muerte, Болівія


North Yungas Road (її ще називають - El Camino de la Muerte, з іспанської - "Дорога Смерті") є 70-кілометровою дорогою, що з'єднує Ла-Пас і Короіко, за 56 км на північний схід від Ла-Паса в Болівії.

Знаючи про її надзвичайну небезпеку, Inter-American Development Bank в 1995 році охрестив її "найнебезпечнішою дорогою в світі". Одна смуга, екстремальні обриви і відсутність огорож - це тільки частина небезпек, які можуть там чекати на водіїв.

Крім того всього, туман і дощ можуть погіршити видимість і перетворити в бруд поверхню дороги, розмити скелі на схилах згори. Близько 200-300 людей щорічно гине на цій небезпечній дорозі.

І хоч стара дорога North Yungas Road наразі використовується значно рідше, кількість байкерів, які подорожують нею заради гострих відчуттів, постійно зростає.

Шосе "Лена", Росія ("Шосе з Пекла”)

Останні 960 кілометрів російського федерального шосе з Москви в Якутськ називають "шосе Лена". Ця химерна дорога йде паралельно річці Лена.

Дорога з болота не була б великою проблемою, адже Якутськ вважають одним з найхолодніших міст планети, з січневими морозами, що сягають, в середньому, -45 ° C.

Дорога стає непрохідною лише влітку. Кожного разу після дощу вона, фактично, перетворюється в річку багнюки, без будь-якої можливості проїхати.

"Шосе Лена" - єдина дорога до Якутська і це робить будь-яку поїздку туди жахливою, дуже сильно ускладнюючи транспортне сполучення з містом.

Gravelly Hill Interchange, Бірмінгем, Велика Британія

Gravelly Hill Interchange, яке має на прізвисько "Перехрестя Спагеті", є 6-м з'єднанням автостради M6, де вона з'єднується зі швидкісною автомагістраллю A38 Aston Expressway в Бірмінгемі у Великій Британії.

Назва "Перехрестя Спагетті" було вигадано Роєм Смітом, журналістом з Birmingham Evening Mail в 1970-х.

Щоб зрозуміти, чому цю розв'язку так називають, треба побачити її з висоти пташиного польоту. Займаючи велику площу, розв'язка розводить транспорт на 18 різних маршрутів і має 4 км у довжину.

На 6 різних рівнях розташовано 559 залізобетонних колон, які мають до 24,4 метрів заввишки.

Gravelly Hill Interchange - найскладніша розв'язка в Об'єднаному Королівстві.

Військово-Грузинська дорога, Грузія

Раніше ця дорога була дуже складною для руху, проте, за останні роки з грузинського боку майже вся відстань від Тбілісі до кордону з Росією вкрита новеньким асфальтом. Незаасфальтованою залишається лише близько 20 км біля Хрестового перевалу.

Взимку дорогу часто повністю засипає товстим шаром снігу, проте її регулярно розчищають і вона залишається прохідною протягом всього року.

Тунельна дорога Guoliang, Китай


Чудову тунельну дорогу в горах Тейхенг побудували 13 місцевих сільських жителів, під керівництвом Шена Мінгксіна. Будівництво зайняло близько п'яти років.

Деякі з будівельників втратили життя у нещасних випадках під час будівництва тунелю, інші ж неухильно продовжували.

Рух по тунелю було відкрито 1-го травня 1977 року. Тунель має довжину 1200 метрів, висоту близько 5 метрів і ширину 4 метри. Він розташований в китайській провінції Хенань.

Його назва перекладається, як "дорога, яка не терпить помилок", адже більшість нещасних випадків в тунелі, перш за все, викликані недбалістю мандрівників. Проте, це - надзвичайно мальовничий маршрут і саме тому він є одним з головних напрямків на китайській туристичній мапі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де дорога Львiв-IваноФранкiвськ?
Відповісти
В Якутии я ездил. На старом ЛУАЗЕ. Советском. Слава Украине!
Відповісти
будете вражені, проїхавшись дорогою Гектари - Берестечко. Ето піпец:-)
Відповісти