Студентів у ВІЕМі навчатимуть безкоштовно

Студентів у ВІЕМі навчатимуть безкоштовно
Якщо абітурієнти 2012 року відповідатимуть Правилам вступу до Волинського інституту економіки і менеджменту, то принаймні перший курс вони навчатимуться безкоштовно.

Про це йшлося 26 червня під час прес-конференції у ВІЕМі.

Як розповіла проректор інституту Оксана Степанюк, ВІЕМ співпрацює з Фондом країн Вишеградської четвірки, а найперше - Польщею та Чехією, тому у фінансовому плані міжнародний соціальний проект «Крок назустріч» став можливим.

Вона розповіла, що коли абітурієнти будуть відповідати Правилам вступу, то їх приймуть на перший курс на безкоштовне навчання. Степанюк заявила, що інститут щороку приймає 180 абітурієнтів і всіх 180 вони готові взяти на безкоштовне навчання.

Щоб вчитися безкоштовно на наступних курсах, треба відповідати певним критеріям, а саме: мати добрі та відмінні оцінки за попередній курс, вивчати дві іноземні мови, активно займатися науковою та громадською роботою.

Якщо певний студент на 2-му чи 3-му курсі навчається на платній основі, але підтягне свою успішність до критеріїв, то з наступного курсу йому нададуть знижку 50% на навчання.

Ректор ВІЕМу Артур Горбовий зазначив, що поки що в Україні ніхто такого проекту не реалізовував, тому ніхто не знає, як буде рухатися справа. Якщо все буде добре, то цю програму обіцяє впроваджувати і для вступників 2013 року.

Програма розрахована тільки на освітній рівень бакалавра. Однак є можливість далі вчитися за магістерською програмою у чеській Бізнес-школі міста Острава. Проректор зі стратегічного розвитку Радан Юнгер зазначив, що вони зацікавлені брати українських студентів до себе на стажування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Студентів у ВІЕМі навчатимуть безкоштовно
26 червень, 2012, 18:08