Платників податків зобов'язують мати кошти на електронних рахунках

Платників податків зобов'язують мати кошти на електронних рахунках
Для здійснення реєстрації податкових накладних в ЄРПН наявність коштів на електронному рахунку обов'язкова.

Щоб своєчасно зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних, платники ПДВ повинні обов'язково подбати про наявність коштів на електронних рахунках в системі електронного адміністрування ПДВ, - звертають увагу в Головному управлінні ДФС у Волинській області, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Наявність коштів на таких електронних рахунках – неодмінна умова для безперешкодного користування електронною системою адміністрування ПДВ, що з 1 липня 2015 року працюватиме в звичайному, а не тестовому режимі.

Якщо сума, визначена відповідно до пункту 2001.3 статті 2001 розділу V Кодексу (реєстраційна сума), буде меншою, ніж сума податку в податковій накладній, яку платник повинен зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних, то платник повинен перерахувати потрібну суму коштів із свого поточного рахунку на свій електронний рахунок (пункт 201.10.статті 201 розділу V Кодексу; пункт 12 Порядку № 569).

Збільшення реєстраційної суми може бути забезпечене також за рахунок отриманих податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН, та сум ПДВ, сплачених під час ввезення товарів на митну територію України.

Відповідно до вимог законодавства, на електронні рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ платники податку зараховують кошти з власного поточного рахунку платника, відкритого в банківських установах, самостійно.

Варто врахувати, що такі кошти зараховуються в сумах, необхідних для збільшення розміру суми, що обчислюється відповідно до пункту 2001.3 статті 2001 Кодексу та надає право для реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування; недостатніх для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов'язань з цього податку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.