Порошенко не дозволив ловити чиновників на хабарях

Порошенко не дозволив ловити чиновників на хабарях
Президент Петро Порошенко ветував прийнятий Верховною Радою 22 травня закон, який впроваджував інститут громадського звинувачення у кримінально-процесуальне законодавство.

Як повідомляється у статусі документу на сайті Ради, президент повернув законопроект депутатам зі своїми зауваженнями, пише Українська Правда.

Порошенко визнав, що законопроект має позитивний задум і може допомогти у боротьбі з корупцією серед чиновників, однак зазначив, що деякі пункти документу становлять потенційну небезпеку.

"Проте права, що надаються Законом, … спричиняють ризики порушень Конституції і законів України, погіршення ситуації із дотриманням прав і свобод людини в державі, створюють загрози національній безпеці, чим нівелюється потенційний позитивний ефект від прийняття Закону", – вважає Порошенко.

Зокрема, на думку президента, недопустимим є визнання за громадянами права збирати докази будь-якими способами і технічними засобами, у тому числі з порушенням прав інших людей, їх приниженням чи катуванням.

"Також необхідно враховувати, що надання Законом приватним особам права використовувати технічні засоби несе суттєві загрози національній безпеці України. Зокрема, це сприятиме більш вільному використанню відповідних технічних засобів іноземними розвідками та дозволить їм використовувати їх під прикриттям збирання інформації для громадського обвинувачення", – додав він.

За словами Порошенка, норми законопроекту порушують цілу низку законів, статтю Конституції і міжнародних документів у сфері прав людини.

У зв'язку з цим президент повернув документ в парламент. Доповідати зауваження Порошенка депутатам буде представник президента у Раді Степан Кубів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я регочу!
Відповісти
Ворон,ворону глаз не выклюнет....................
Відповісти
Останні новини
Порошенко не дозволив ловити чиновників на хабарях
24 червень, 2015, 14:28