У Луцьку завершується другий тур виборів ректора ЛНТУ. ФОТО

У Луцьку завершується  другий тур виборів ректора ЛНТУ. ФОТО
У Луцькому національному технічному університеті добігає до завершення голосування, яке визначить, хто ж стане ректором луцького «політеху».

Голосування розпочалося ще о 9:00 24 червня.

Нагадаємо, що за результатами першого туру жоден із кандидатів не набрав більше 50 відсотків голосів, які забезпечили б їм перемогу ще тиждень тому.

До другу туру виборів ректора ЛНТУ пройшло два кандидати: депутат Луцької міської ради Петро Савчук і донька екс-ректора університету Зоряна Герасимчук, які набрали найбільше голосів у першому турі голосування.

За словами Голови головної виборчої комісії з виборів ректора ЛНТУ Олександра Бондарського, вибори керівника вишу триватимуть до 15:00, після чого розпочнеться підрахунок голосів. Він також зазначив, що станом на 13:00 проголосувало майже 85 відсотків виборців.

Також він розповів, що у другому турі голосування є одна відмінність. Передня стінка у кабінці для голосування відсутня. Це пов'язано із тим, що під час першого туру спостерігачі зафіксували порушення. Виборець намагався сфотографувати свій бюлетень чого, за словами Олександра Бондарського, робити не можна.

«Таємності голосування не порушено. Ми це питання погодили із Міністерством освіти та науки, і нам прислали лист-відповідь, у якому зазначено, що така практика відкритої передньої стінки кабінки для голосування вже використовувалась у вишах під час виборів ректора. Це не суперечить чинному законодавству при умові, що буде збережено таємницю голосування», - зазначив Бондарський.

У другому турі голосування, кількість виборців та ж сама. Участь у голосуванні візьме 75 відсотків представників науково-педагогічного колективу, 15 відсотків студентів і 10 відсотків інших працівників вишу.

Голова головної виборчої комісії з виборів ректора ЛНТУ Олександр Бондарський не прогнозує можливого третього туру виборів, адже кандидатів цього разу лише двоє і розпорошення голосів не відбуватиметься. Він сподівається, що вибори сьогодні врешті решт відбудуться і буде оголошено кандидата на посаду ректора з яким МОН укладе договір.

Цього разу підрахунок голосів буде відбуватися також у присутності представників засобів масової інформації. Тому невдовзі будуть вже відомі результати другого туру голосування на виборах ректора ЛНТУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
грошей мені здаеться більше на рекламу витратила жіночка.....((((
Відповісти
обоє рабоє
Відповісти
передана в спадок...
Відповісти
Вам ще до тої жіночки, як до Китаю раком
Відповісти
даже спорити не буду . можлво раком комусь і зручніше...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку завершується другий тур виборів ректора ЛНТУ. ФОТО
24 червень, 2015, 15:40