Луцькі садочки існують лише за кошти батьків. ОНОВЛЕНО

Луцькі садочки існують лише за кошти батьків. ОНОВЛЕНО
Батьки діток, вихованців ДНЗ №9, фактично за власний кошт утримують дитсадок, тому звернулися із проханням до міськради виділити кошти для того, щоб хоча б його облаштувати.

Про це стало відомо під час сесійного засідання Луцькради 24 червня.

До депутата міської ради звернулися батьки діток, які навчаються у місцевому дитсадку №9. За власний кошт вони замінили вікна у закладі, встановили сантехніку, придбали дитячі меблі, посуд та іграшки, інші роботи з облаштування. Загалом батьки витратили понад 44 тисячі гривень.

Нині вони просять допомоги міської ради, аби замінити дитячі ліжечка, які уже розвалюються і не підлягають ремонту та зробити заміну паркету.

Більшість депутатів Луцькради зрештою, стали на бік лучан і підтримали їхнє звернення.

Натомість начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк каже - говорити, що садочок №9 існує за кошти батьків буде неправильно, адже в період з 2014 по 2015 роки тільки на цей дошкільний заклад з міського бюджету було виділено коштів на суму 134 тисячі 254 гривні.

"На ці гроші було придбано в садочок пральну машину за 13 тисяч 300 гривень, було проведено капітальний ремонт системи тепловодопостачання каналізації - 54 тисяч 800 гривень, також відремонтували покрівлю, що коштувало 66 тисяч 154 гривні. В 2015 році на дев'ятий садочок передбачено 20 тисяч гривень на заміну вікон", - зазначив Олег Гребенюк.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По-моєму, в нас всі садочки утримуються за кошти батьків, не тільки №9. А держава взагалі кошти не виділяє, тому все що є в садках - це повністю заслуга батьків.
Відповісти
наскільки відомо звертаються ,мабуть,усі садочки за допомогою.
Відповісти
О как! Видимо не мы одни мебель покупаем и потолки с окнами меняем :(
Відповісти
а як там справи з постілллю? ще СРСР? чи вже може нарешті поміняли....
Відповісти
Гроші виділяються. Хоча мало. Всі так принаймі думають. А от скільки і куди вони йдуть хтось за цим спостерігає? Батьки, ви знаєте, що в вашому садочку робиться? Все залежить від батьків. Це є нормально. Ми ж громада!
Відповісти
Зате 400 тис на паркан для "Ласки" Є ! УКИ!!!
Відповісти
Шановні дописувачі, і справді батьки допомагають дитячим садкам, за це їм велика вдячність. Їхні кошти невеликий відсоток від загальної кількості витрат, які потрібні на утримання дітей. А ви поцікавтеся скільки коштує приватна няня, тоді й відпаде потреба безпідставно когось звинувачувати. Мені відомо, що цього року у їдальні дитсадків за кошти місцевого бюджету були куплені плити і не тільки. Утримання дитячих садків це не лише харчування й іграшки, а й система опалення, санвузли, зарплати вихователів тощо. Не заперечую, що у нас прекрасні батьки, які дбають про дошкільну освіту своїх дітей, але міська влада для дітей також грошей не шкодує.
Відповісти
Завідувачка садочку №22 стверджує, що держава фінансування садочку не виділяє, і тому батьки, щоб покращити перебування дітей в садочку повинні робити ремонт за власний кошт. При тому, наполегливо вимагає ці кошти.
Відповісти
Нехай би батьки перевiрили,як харчуються iхнi дiти i що в торбах виносять працiвники кухонь.....Було б цiкаво.....
Відповісти
сума, яку виділила міська рада смішна в порівнянні з тим скільки батьки здають на фонди групи і садка, а також на ремонти окремо кожен рік (суми від 40 грн і вище). Фонд садка за рік це 100 тис. фонди груп це десь 150 тис.грн за рік. А ще окремо порахуйте, що окремо по 500 грн на ремонт здаємо, закуповуємо абсолютно всі іграшки, навчальні матеріали, засоби гігієни(туалет, рідке мило, моюще,0 засоби для миття унітазів) і т.д. І це список можна писати довго. То, шановні вихователі, які тут пишуть свої коменти:"Помовчіть будь-ласка"))))
Відповісти
ДІТИ САДКА №9 ВИХОВУЮТЬСЯ В УМОВАХ ВІДПОВІДНИХ ДО САНІТАРНИХ НОРМ ТА ПРАВИЛ ОБЛАШТУВАННЯ. ОКРЕМІ БАТЬКИ ХОЧУТЬ ІДЕАЛЬНИХ УМОВ ДЛЯ ВЛАСНИХ ДІТЕЙ, ЯКІ НЕ МОЖУТЬ СТВОРИТИ НАВІТЬ У СВОЇХ ДОМІВКАХ.
Відповісти
Думку громадську зазвичай створюють батьки дітей, які не мають повноцінної, достовірної інформації про надходження коштів з державного бюджету, а це міліони: заробітна плата, комунальні послуги, енергоносії, харчування дітей, харчування пільгових категорій... Шановні батьки велике Вам спасибі за ту частку допомоги, яку Ви здійснюєте для ваших діток!
Відповісти
а хіба це правильно, що за батьківські кошти здані на ремонт групи по наполегливості завідуючої, вона ж разом з вихователем групи без мамочок пішла купувати обої такі, які підходять їй. Я, як представник батьківського комітету вказала їй на це, вона відповіла" якщо ви маєте час, не зайняті , підіть самі купувати". Пішли ми з мамочкою , купили, принесли, приклали до стіни, гарні ніжні підходять, завідуюча як побачила що купили без неї озвіріла, сказала що вони не підходять бо палаци зелені, а обої мають бути бежеві, а не ніжно бузкові. Тепер визиває нас окремо на розмову. Що робити?
Відповісти
Покажуть її на далеку дорогу до лісу ф робіть свою справу....
Відповісти
Моя дитина виховується в ДНЗ №9,і те що я здаю кошти на облаштування садочка,мене цілком влаштовує,кожного року проводяться ремонти,є іграшки,а яка краса на території садочка,мало де таке ще побачиш.Це проблема насамперед в державі,немає належного фінансуваня і тому маємо,що маємо.і це не перший рік,що 20 років назад здавалися кошти на ремонти в садочках та школах,так само і зараз.Батьки,ласкаво просимо,в батьківські комітети,будете знати куди йдуть кошти...а сидіти і писати коментарі висловлюючи свою думку може кожний...
Відповісти
Дякуючи Богу, ми вже випускники цього ДНЗ №9, а але за рік знову прийдеться........ але хочу сказати, порядок в цьому садку буде тоді, коли зміниться завідувач даного закладу. Річ в тому, що всі кошти, які сплачуються батьками, використовуються не запризначенням!!!!!!! Декор, інтер"єр майданчиків, а також власний кабінет завідувача, і хол біля нього!!!!! А кошти на ремонт покрівлі, правда виділені були, але на совість, завідуючої, використані не повністю, і криша не перекрита частково, тому за рік, знову батьки будуть звертатись в міську раду, ГАРАНТУЮ!!!!!!!!!А ще напишу ВИХОВАТЕЛЮ, яка коментувала попереду, за приватну няню, - не добре в державному закладі працювати - вперед!!!!!!! Приватні няні, це якраз для Вас!!!! І на останок - якщо промоніторити інтернет мережі, то найбільше статей все-таки за ДНЗ №9, то напевне питання давно потрібно поставити в освіті, чи міській раді, про доцільність перебування Ковальової Т.С. на даній посаді???????
Відповісти
моя дитина теж ходить в цей ДНЗ. І це просто жахіття. Вся ця краса описана вище робиться за батьківські кошти, садили квіти:здайте окремо 5 грн, робили стежину відчуттів здайте 30 грн. Питання :А де діваються ті гроші, які здаються у фонд садка. Ковальову треба однозначно міняти, але на жаль вона має покровительство хороше, бо батьки систематично з усіх груп жаліються, і пишеться про це в пресі. А результату нуль
Відповісти
Ідіть на хустріч з Ковальовою із включеним диктофоном)))А потім представити запис Романбюку чи Гребенюку. А то вона навіть адекватно спілкуватися не вміє. Тільки висловлює свій монолог і верещить, як навіжена)))
Відповісти
Ковальова за батьківські кошти робить собі ремонти біля себе(плитку дорогу поклала, потолки і т.д.). А те що робиться в групах-це справа батьків. ЇЇ це не хвилює. Ще й вихователів пресує, що ті не вміють працювати з батьками"ТОбто здирати з них гроші на ремонти". І ще не мішало б підняти окремо питання доріжок на влиці. Бо там реально діти ноги можуть повиламувати під час прогулянок!!!Але ж краще собі ремонт зробити. А глобальні проблеми-це проблеми батьків. Не здивуюся, якщо вона скаже щоб батьки за свої кошти робили тротуар. Вона вже ж на засіданні висловлювалася, що якщо батькам щось не подобається, то нехай самі вирішують ці проблеми!!!
Відповісти
А ДЕ РОБИЛИ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ тепловодопостачання каналізації???????В нас це вийшло за свій кошт....
Відповісти
Ми виховуемо в ДНЗ9 третю дитину, чудовий садочок, всім задоволені, всюди порядок,на території та в середині приміщень, персонал дуже турбуеться за дітей, завідувач толерантна,освічена людина, дбає за усе.ДЯКУЄМО ЗА ТАКУ ДОБРЕ ПОСТАВЛЕНУ РОБОТУ, ГОТОВІ ДОПОМОГАТИ ТА ПІДТРИМУВАТИ!!!
Відповісти
Краще б зайнялись корисними справами, чим сидіти в неті та бруднити роботу інших людей!!!!
Відповісти
Всі прекрасно розуміють, що без батьківських грошей на зробиш нічого. Але контроль над коштами нехай ведуть батьки. Прийшла мама і спитає нехай - де, куди, за що? А то писати анонімно всі майстри, а так рота не відкриють. Люди вже забули, що таке спілкування і усі проблеми можна вирішити і пояснити.
Відповісти
Завідувач ДНЗ 9 Найчарівніша, найпрекрасніша і найдобріша із всіх завідуючих міста Луцька.
Відповісти
напевно пані Ковальова сама тут коментує і себе рохваляє))))або її підлеглі. Бо як показали останні збори, то кожному були вручені слова(а що саме смішно навіть працівникам садку)і вони змушені були виспівувати хвалебні слова для завідувачки. Одним словом шоу))))
Відповісти
Моя порада тісно співпрацювати з завідувачем, батьківським комітетом та батьками. Керівництво не буде брати на себе відповідальність за гроші, бо можна чекати і перевірок. Батьки повинні збирати гроші і разом всі на зборах вирішувати що робити.
Відповісти
Так можливо кошти і виділяються, але в загальному за групами слідкуюють батьки... і гроші на вікна збираються з них і заміна батереї яка тікла в роздягалці теж з батьків... А бозна які тисячі які виділяє міська рада якось цікаво кануть у ремонти які проста бригада будівельників молаб зробити в десять раз дешевше... Таке враження кошти йдуть у "офшор". І завідувач мені здається тут не при справах... Кошти то виділяє підрядникам казначейство... от ск ого треба спрашувати.
Відповісти