На роздрібний продаж пива із першого липня потрібна ліцензія

На роздрібний продаж пива із першого липня потрібна ліцензія
Оскільки з 1 липня 2015 року починає діяти законодавча норма щодо віднесення пива до алкогольних напоїв, наявність ліцензії для його роздрібної реалізації – обов’язкова умова, - наголошують в Головному управлінні ДФС у Волинській області

У місті плата за ліценцію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями становить 8000 гривень на кожний окремий зазначений у ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі. На території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах міст, вартість ліцензії на пиво – 500 гривень.

В ГУ ДФС Волині вкотре наголошують: підприємці, котрі здійснюють роздрібний продаж пива, повинні обов’язково використовувати реєстратор розрахункових операцій.

Фахівці Головного управління ДФС в області радять представникам підприємництва, які здійснюють реалізацію пива в роздріб, не зволікати з придбанням ліцензії та встановленням касової техніки.

Нагадаємо, що з 1 липня 2015 року вступає у дію норма щодо віднесення пива до алкогольних напоїв (абзац четвертий-шостий пп.10 п.2 розділу ІІ Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Окрім того, відповідно до пункту 296.10 ст. 296 Податкового кодексу
України платники єдиного податку – підприємці ІІ та ІІІ груп спрощеної системи оподаткування, які здійснюють роздрібну реалізацію пива, зобов’язані застосовувати РРО.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сволочі!
Відповісти
Може скоро треба буде ліцензію щоб в туалет сходити? Чи піти поїсти...
Відповісти
Останні новини
На роздрібний продаж пива із першого липня потрібна ліцензія
25 червень, 2015, 10:14