Безробітна молодь Волині: статистика

Безробітна молодь Волині: статистика
Третину працюючого населення області складає молодь у віці до 35 років.

Про це пише газета Слово Волині.

Серед зайнятих у сферах торгівлі, фінансової та страхової діяльності більше половини – це молоді люди, - повідомляють у ГУ статистики у Волинській області.

Разом з тим, проблема пошуку роботи серед молоді залишається актуальною. На початок червня на кожних тринадцять працюючих молодих осіб припадало по одному безробітному, зареєстрованому в державній службі зайнятості. У загальній кількості безробітних волинян, що впродовж січня-травня шукали роботу через цю службу, майже половину становила молодь – понад 10 тис. осіб.

З настанням літа на офіційному ринку праці області намітились тенденції щодо зменшення безробітної молоді. Якщо за п’ять місяців загальна кількість безробітних різного віку зросла на 10,2%, то серед молодих людей у віці 15–35 років, навпаки – скоротилася на 2,0%.

Кожна п’ята молода особа, що перебувала на обліку в статусі безробітного впродовж січня-травня, була працевлаштована (2,3 тис., або 48,0% всіх працевлаштованих волинян). На обліку в центрах зайнятості у статусі безробітних «зустріли літо» 5,3 тис. молодих людей, більше чверті з них – мешканці обласного центру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Безробітна молодь Волині: статистика
25 червень, 2015, 18:16