МЗС вимагає від Росії ввозити «гумконвої» через контрольовані ділянки кордону

МЗС вимагає від Росії ввозити «гумконвої» через контрольовані ділянки кордону
Міністерство закордонних справ висловлює рішучий протест у зв’язку з незаконним переміщенням Росією на територію України колон вантажівок під приводом доставки так званої «гуманітарної допомоги» населенню Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у заяві відомства, оприлюдненій у четвер ввечері.

«Вантаж вкотре переміщено через тимчасово неконтрольовані ділянки державного кордону без офіційної згоди української сторони, з порушенням вимог українського законодавства, всупереч усталеній міжнародній практиці, а також раніше узгодженим умовам та модальностям між двома сторонами та Міжнародним комітетом Червоного Хреста», - зазначили в МЗС.

«МЗС України здійснило дипломатичний демарш та вимагає від російської сторони негайно припинити протиправні дії проти суверенітету України та направляти вантажі для гуманітарних потреб мирних жителів Донбасу через контрольовані Україною пункти пропуску в Луганській та Харківській областях», - йдеться у заяві.

Як відомо, надсиланням «гуманітарних вантажів» в Україну Росія порушує норми міжнародного права. Українські прикордонники та представники Червоного хреста заявляли, що не мають можливості перевіряти вміст фур.

Разом з тим в РНБО та штабі АТО зазначають: неодноразово фіксувалася активізація бойовиків та збільшення кількості обстрілів сил АТО одразу після отримання вмісту російських вантажівок.

Голова державної прикордонної служби Віктор Назаренко раніше заявляв, що російські вантажі не можуть законно потрапляти в країну, бо кордон Україною не контролюється. Окрім того, за його словами, «гуманітарний конвой» має бути юридично оформлений.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Три десятка гумконвоїв - це насмішка над міжнародним правом...
Відповісти
а ну якщо висловили рішучий протест то вже точно гумконвоїв не буде)))
Відповісти
Останні новини
МЗС вимагає від Росії ввозити «гумконвої» через контрольовані ділянки кордону
26 червень, 2015, 00:23