В Горохівській лікарні розпочали капітальний ремонт за кошти меценатів*

В Горохівській лікарні розпочали капітальний ремонт за кошти меценатів*
Фізіотерапевтичне відділення Горохівської центральної районної лікарні готують до реконструкції та оновлення.

Про це розповів головний лікар Горохівської центральної районної лікарні Володимир Коба.

За його словами фізіотерапевтичне відділення лікарні планують поєднати з фізичною реабілітацією хворих.

«Це одне з тих відділень, яке потребує негайного оновлення. Воно дуже стареньке, йому вже понад 30 років. Ремонт своїми силами ми зробити не в змозі, тому нам допоміг народний депутат Сергій Мартиняк», - сказав він.

Загалом, загальна вартість ремонтних робіт на фізіотерапевтичному відділенні - більше 700 тисяч гривень, на сьогодні перерахували аванс 54,5 тисячі гривень.

Головний лікар планує, що у відремонтованому відділенні фізіотерапевтичні процедури зможуть проходити демобілізовані учасники АТО.

Народний депутат України Сергій Мартиняк розповів, що через поганий стан відділення, його майже не можливо використовувати.

«Це виконання однієї з обіцянок, яку я давав ще раніше. Я казав, що в кожній лікарні зроблю, як мінімум одне відділення європейського стандарту. В зв'язку з подіями, які є в державі, це не вдалось зробити так швидко, як хотілось, але ми не зупиняємось. Я думаю, що до Нового року ми значну частину роботи зробимо. Ми маємо зробити відділення, щоб воно було сучасне, було європейське, щоб не соромно було перед людьми за те, що ми маємо», - сказав він.

Додамо, що Горохівська центральна районна лікарня розрахована на 205 ліжок та має 5 профільних відділень.

Тільки минулого року на модернізацію медицини Сергій Мартиняк спрямував майже 2 мільйони гривень, а за останні роки інвестиції були ще суттєвіші – галузь охорони здоров’я отримала на розвиток більше 5 мільйонів гривень.

Разом із тим Сергій Мартиняк виконав і одну зі своїх передвиборчих обіцянок, яку дав у 2012 році, і забезпечив 5 районів (Турійський, Локачинський, Луцький, Горохівський, Рожищенський) сучасними автомобілями швидкої допомоги. Крім того, медтранспорт від мецената отримали ще 3 сільські амбулаторії. Оновлюють за кошти нардепа і медобладнання. Також завдяки Сергію Мартиняку капітально відремонтували 3 ФАПи в Горохівському, Рожищенському та Турійському районах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Горохівській лікарні розпочали капітальний ремонт за кошти меценатів*
30 червень, 2015, 12:45