Кримські школярі, що мають російські атестати, не зможуть вступити до українських вишів

Кримські школярі, що мають російські атестати, не зможуть вступити до українських вишів
Кримчани - власники російських атестатів про середню освіту не зможуть навчатися в українських університетах.

Про це Крим.Реалії повідомила перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун.

Вона підкреслила, що цього року ситуація відрізняється від минулорічної. Тоді Міністерство освіти України змінювало кримчанам, що хотіли навчатися в українських вищих навчальних закладах, російські атестати на українські.

Цього року для вступу в український університет, випускники кримських шкіл повинні були зареєструватися в одній зі шкіл на території України, екстерном (заочно) закінчити її і скласти іспити, - сказала Совсун.

"Єдиний варіант сьогодні - прикріплення до закладу шкільної освіти в Україні, складання іспитів і вступ через зовнішнє незалежне оцінювання. Минулого року ми здійснювали процедуру заміни атестатів, які були там видані, на українські. І атестати, дипломи про вищу освіту. Але в минулому ситуація була дещо іншою. Торік випуск відбувся буквально через два місяці після того, як сталася окупація", - сказала вона.

Перший заступник міністра освіти і науки нагадала, що документи про освіту, видані в Криму, є недійсними в Україні та більшості держав світу.

"Атестати, видані школами, які сформувала влада, яка ніким не визнана. Ці документи, згідно з міжнародним правом і за законодавством України, за законом про статус тимчасово окупованої території не мають жодної юридичної сили", - підкреслила Совсун.

За її словами, такий же порядок прийому до вищих навчальних закладів поширюється і на випускників шкіл на території непідконтрольних України районів Донецької та Луганської областей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що для винускників Криму це велика втрата...
Відповісти
Добавлю. Желающие получить укрдоккументы(их немного, но есть) проходят ВНО(ЗНО) и спокойно поступают. Для этой категории выпускников организованы пункты сдачи ВНО(ЗНО) на территории Украины. Нет проблем.
Відповісти
Останні новини
Кримські школярі, що мають російські атестати, не зможуть вступити до українських вишів
26 червень, 2015, 16:25