Хатина держслужбовця: обшук будинку голови Апеляційного суду. ВІДЕО

Хатина держслужбовця: обшук будинку голови Апеляційного суду. ВІДЕО
Генеральна прокуратура України спільно зі Службою безпеки України провели обшук в будинку, який належить родині голови Київського Апеляційного суду Антону Чернушенко.

У ході обшуку було встановлено, що у вказаному будинку відбуваються ремонтні роботи, встановлені ексклюзивні меблі (вартість тільки кухонних меблів становить 178 тис грн, шафа в кімнаті 50 тис грн), а також нова побутова техніка в упаковці, - повідомляють в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України.

На території будинку було виявлено два легкових автомобіля Jeep Rubicon, Mercedes-Benz G.

Будинок 3-х поверховий, розташований у Києво-Святошинському районі Київської області в селі Горенка.

Нагадаємо, прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного втручання службовими особами Апеляційного суду міста Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України та постановлення завідомо неправосудних судових рішень, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України.

24 червня цього року Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру голові Апеляційного суду міста Києва А. Чернушенку у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень.

Також Генеральний прокурор України Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення вказаної особи від посади та звернувся з поданням до Верховної Ради України про надання згоди на затримання та арешт судді.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 375 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років ; санкція ч. 2 ст. 376-1 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: обшук, суддя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
який чукча це пише - "вартість тільки однієї кухонної меблі "? чи копіпаст + google.translate ?
Відповісти
Так пишуть в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України ;)
Відповісти
також погано з кадрами?
Відповісти
ніби інші голови аплеяційний судів бідніші, зробіть для прикладу екскурсію по їхніх домівках
Відповісти
можна, дадуть "по рукам"... а так, просто передкукували те що написано на інших сайтах, більше - нічого не можуть. Але, хоч якісь новини, бо кінчаться канікули - журналісти "волиньпасти" підуть до школи, хто буде новини шукати?
Відповісти