9 місць для найбільш екстремального відпочинку в світі. ФОТО

9 місць для найбільш екстремального відпочинку в світі. ФОТО
18 вересня 1944 народився найвідоміший екстремал сучасності – Райнхольд Месснер.

Звинувачений у смерті колег, які брали участь у експедиціях, Райнхольд Месснер зосередився на безпеці підйомів і правильному розрахунку ризиків. Це дало свої результати - разом з Пітером Хабелером в 1975 році від піднявся на гору Хідден-пік (8068 м), а 8 травня 1978 року - на "вершину вершин" Джомолунгму, яку вони підкорили у швидкому темпі і без кисневих приладів. Через три місяці Райнхольд сам здійснив друге сходження на Нанга-Парбат (8125 м) в пам'ять про свого брата; роком пізніше - на "гору-вбивцю" Чогорі (К2, 8611 м).

Екстремальний туризм - одна з поширених форм активного відпочинку. Видання Всвіті склало підбірку місць для найекстремальнішого відпочинку.

Водоспад Вікторія, Замбія
Стрибок у Басейн диявола
Стрибок у Басейн диявола

Одна з найбільш захоплюючих і небезпечних пригод в Африці називається «Стрибок у Басейн диявола». Охочі випробувати свої нерви і отримати потужний заряд адреналіну стрибають у водоспад і потім невблаганно з найпотужнішим потоком води мчать до прірви. Висота водоспаду більше ста метрів, і будь-яка людина, що зірвалась вниз, просто приречена! Але перед самим краєм прірви під водою знаходиться стіна, а щоб підстрахувати, то екстремалів підтримують за ноги.

Аеродром міста Секвей, округ Вашингтон, США
Прогулянка на крилу літака, що летить
Прогулянка на крилу літака, що летить

У небі над цим американським містечком можна прогулятися по крилу літака, що летить на швидкості 250 кілометрів за годину. При цьому льотчик може проробляти ще й різні фігури вищого пілотажу, так би мовити, для посилення ефекту. Людина на крилі, природно, надійно фіксована і захищена від падіння, але все одно, такий атракціон вимагає попередньої підготовки, як фізичної, так і психологічної.

Узбережжя Австралії чи ПАР
Купання з акулами-людожерами
Купання з акулами-людожерами

Купання з акулами-людожерами. Ця розвага в останні роки стала користуватися небаченої популярністю. Багато турагенства пропонують скупатися з великою білою акулою, яку спеціально принаджують кров'ю, від чого вона стає дуже злою і агресивною. Клієнта поміщають в міцну клітку і відправляється в найбільш відвідувані білою акулою місця океану на спеціальному катері. Чудовисько-людожер готове з’їсти людину разом з кліткою! Слід сказати, що подане втручання в життя акул має трагічні наслідки. Розлючені акули-людожери стали частіше нападати на купальщиків в прибережних водах.

Сідней, Австралія
Sydney Harbour Bridge
Sydney Harbour Bridge

Лазіння по мостах – новий міський вид альпінізму, який набуває все більшої популярності у любителів скелелазіння. Для цього потрібен всього лише великий міст і відсутність заборони влади на підйом на нього. Одним з найбільш відвідуваних скалолазами споруд є міст Sydney Harbour Bridge в Австралії. Він збирає щорічно безліч сміливців, готових ризикувати заради адреналіну, самоствердження і прекрасного виду, що відкривається зверху.

Роторуа, Нова Зеландія
Зорбінг
Зорбінг

Зорбінг – став вже досить звичною розвагою, але від цього не менш небезпечною. Придуманий зорб – величезна прозора куля, всередині якого міститься пасажир, – у Новій Зеландії. Кулю з Зорбонавтом спускають зі схилу пагорба довжиною близько кілометра. Вже було безліч трагічних фіналів з причини неправильного вибору траси (занадто крутий спуск, безпосередня близькість до крутих обривів і т.п.) або перевантаження зорба. Тому при виборі організаторів таких атракціонів потрібно бути дуже обережними, найкраще звернутися до професіоналів з новозеландського міста Роторуа, що першими придумали цю розвагу і мають чітке уявлення про безпеку під час спусків.

Плато К’єраг, Новегіла
Бейсджампінг з плато Кьераг
Бейсджампінг з плато Кьераг

Бейсджампінг – ще одна найнебезпечніша розвага, відома ще з тридцятих років минулого століття, – стрибки з парашутом у спеціальному костюмі, який дозволяє довго парити в повітрі. Парашут розкривається лише приблизно за 150 метрів до землі, що дуже лоскоче нерви спортсмена. Стрибки здійснюються з нерухомих об’єктів, найчастіше зі скель. Одне з найбільш відомих місць для бейсджампінгу – плато К’єраг в Новегілі. Правда, коштує це задоволення недешево, адже для стрибка необхідне оснащення і багато годин роботи з інструктором.

Макао, Китай
Макао Тауер
Макао Тауер

Сюди приїжджають любителі міського бейсджампінгу, щоб зробити смертельно небезпечний стрибок з вежі Макао Тауер заввишки 223 метри. Це приблизно шістдесятий поверх, а час падіння складає всього 5 секунд. Ще ніхто не зміг утриматися від крику при стрімкому наближенні до землі!

Гранд-Каньйон, США
Слеклайнінг
Слеклайнінг

Слеклайнінг – це перехід над прірвою по еластичній не туго натягнутій мотузці. Цю розвагу можна віднести до акробатичних трюків, які доступні лише одиницям сміливців, тому що відчуття рівноваги має бути просто ідеальним. Природно, що американський Гранд-Каньйон, що має на рівні плато ширину від 6 до 29 кілометрів і глибину до 1800 метрів, є заповітною мрією для шанувальників слеклайнінгу з усього світу.

Гора Хуашань, провінція Шеньсі, Китай

Шлях до вершини гори Хуашань, незважаючи на відносно невелику висоту в 2130 метрів, – найнебезпечніший у світі. Щорічно тут трапляються нещасні випадки, але це не зупиняє тисячі любителів екстриму. Найнебезпечніше місце підйому – вузька дошка шириною близько тридцяти сантиметрів і завдовжки близько чотирьох метрів, розташована на прямовисній скелі. Якщо сюди ще додати численні даосистські монастирі, пагоди, ворота і містки, повз які проходить небезпечна стежка, то стає зрозумілим, що відчувають сміливці, які подолали весь підйом і побачили прекрасний вид з вершини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прогноз курсу долара
29 червень, 2015, 00:46
9 місць для найбільш екстремального відпочинку в світі. ФОТО
28 червень, 2015, 22:00