У Ковелі пройшов фестиваль художньої творчості засуджених «Червона калина». ФОТО

У Ковелі пройшов фестиваль художньої творчості засуджених «Червона калина». ФОТО
У Ковельській виховній колонії УДПтС України у Волинській області відкрився XXIV фестиваль самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина».

27 червня в Ковельській виховній колонії відбулось урочисте відкриття XIV фестивалю самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина» за тематикою: «Єднаймося друзі в єдину родину – в святу незалежну Соборну Україну», повідомляє прес-служба управління ДПтС України у Волинській області.

Метою фестивалю є патріотичне виховання неповнолітніх засуджених в дусі національний традицій, пропагування серед молоді поваги до історії України, української мови та літератури, організація корисного дозвілля засуджених та розвиток їх творчих здібностей. Виховання патріотизму та відчуття національної гідності в засуджених в нинішніх суспільно-політичних умовах є дуже актуальним та важливим для розбудови незалежної української держави.

Гостями фестивалю стали начальник відділу організації психологічної роботи та діяльності спеціальних виховних колоній Державної пенітенціарної служби України полковник внутрішньої служби Владислав Скоропляс, заступник директора Департаменту з питань захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики Володимир Вовк, начальник відділу зв’язків з громадськими об’єднаннями Міністерства освіти і науки України Ольга Кононенко, представники місцевих органів самоврядування, УПЦ, релігійних організацій, громадськість. Під час святкових заходів засуджених, їх рідних, батьків та працівників установи привітав громадянин США, меценат Вадим Іващенко, який прибув у виховну колонію із сім’єю.

Розпочато свято літературно-хореографічно-музичною постановкою «За Вкраїну, за свободу!», врученням короваю та представленням символів фестивалю: дерев’яного герба фестивалю, вирізьбленого вихованцями власноруч, та корогви.
Начальник відділу організації психологічної роботи та діяльності спеціальних виховних установ Державної пенітенціарної служби України Владислав Скоропляс передав вітання Голови ДПтС України Володимира Палагнюка та наголосив, що аналогічні культурно-мистецькі заходи допомагають розвинути творчі здібності, сприяють естетичному розвитку, підвищують культурний та загальноосвітній рівень засуджених. Фестиваль було відкрито виконанням державного гімну України.

Концертну програму підготувала режисер-постановник фестивалю Світлана Романчук. Програма концерту включала обов’язкову та довільну програми.
Вихованці своїми виступами зірвали гучні овації. Наскрізними темами фестивалю були події Майдану, війни на Сході України. Хореогафічний гурток вихованців виконав хореографічну постановку «Безсмертя», вокальна група представила пісню «Рушають батальйони на Схід». Драматизмом та сумом за втраченими синами нашої держави була пронизана поезія «Молитва за Україну» у виконанні Олени Місюри - члена Волонтерського центру при Ковельській районній раді. На завершення концерту пролунала пісня «Україна – це ми» у виконанні Світлани Романчук, пролунав державний гімн.

Цього дня в урочистій атмосфері 5 неповнолітніх засуджених було звільнено від відбування покарання у виді позбавлення волі умовно-достроково.
П’ятеро отримали паспорти громадянина України, ще п’ятеро – ідентифікаційний номер фізичної особи.

На заході також була присутня велика кількість представників громадськості.
Від гостей засуджені отримали солодощі, спортивний інвентар, апаратуру, електроприбори, баскетбольні, волейбольні та футбольні м’ячі та багато щирих та добрих слів та побажань.

Естафету фестивалю буде передано із Ковельської виховної колонії до
Мелітопольської виховної колонії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі пройшов фестиваль художньої творчості засуджених «Червона калина». ФОТО
29 червень, 2015, 12:14