П'ять найбільш незвичайних авто перших осіб держави. ФОТО

П'ять найбільш незвичайних авто перших осіб держави. ФОТО
Папамобіль, кросовер Bentley та інші цікаві представники президентських автопарків.

Серйозні, поважні та наділені владою люди в більшості своїй не вражають оригінальністю при виборі засобу пересування, надаючи перевагу чому-небудь чорному, потужному і дуже дорогому, пише Men's Health.

Зрозуміло, з купою спеціальних засобів для захисту і приємних дрібниць на кшталт масажу мізинців на ногах. Зустрічаються також патріоти, які демонстративно вибирають вітчизняне, навіть якщо машина порядне барахло. І вже зовсім рідко зустрічаються перші особи «не в тренді» (вони, ймовірно, і слова такого не знають). Зрештою, у них є корона, тонни бюлетенів з галочками навпроти прізвища або, кінець кінцем, просто мільярди в швейцарських банках.

Папамобіль

Нинішній духовний лідер усіх католиків, папа Франциск, на відміну від свого попередника, до броньованих авто дихає рівно. Свого часу для Бенедикта робили особливий Mercedes-Benz M-класу зі скляним куленепробивним кузовом, усередині якого знаходився трон понтифіка. Франциск же їздити у божественній капсулі не захотів і звернувся до земних радощів. У своїх духовних справах найвідоміший папа у світі катається за кермом Renault 4L 1984, а для офіційних заходів сідає, а точніше встає, в кросовер Hyundai Santa Fe, який заради такого «клієнта» перетворили на кабріолет.

Bentley Dominator

Не було у Бентлі (і досі ще немає) позашляховиків, а королівській персоні - султану Брунею Хассаналу Болкіаху - закортіло. Як саме йому вдалося "уламати" британців, достеменно невідомо, але ті спеціально для хлопця зробили шість штук Bentley Dominator. Високих, брутальних, повнопривідних - все як годиться. І скільки б весь світ не гудів в очікуванні першого кросовера від виробника розкішних авто, в Брунеї будь-який собака знає, у кого насправді вже є перший.

Rolls-Royce Silver Wraith

Президент Бразилії Ділма Руссефф в машинах знає толк. Свою пристрасть до ретромобілів і кабріолетів перша жінка-президент цієї латиноамериканської країни поєднала в розкішному Rolls-Royce Silver Wraith 1952 року. Уявіть, скільки грошей з бразильської скарбниці іде на утримання цього розкішного автомобіля - враховуючи наявність і вартість запчастин! Так недовго і в народну немилість потрапити. Тому Руссефф сідає в нього тільки в особливих випадках, а в інший час колесить на Ford Fusion.

Фордзон 1951

Схоже, у президентів Уругваю різних років негласне змагання - у кого машина найстаріша. Попередній глава держави Хосе Мухіка, що вважався одним з найбідніших президентів світу, їздив на Volkswagen Beetle 1987 року, але Табаре Васкес його натурально переплюнув. На інавгурацію він з'явився на стародавньому фургоні Фордзон 1951 року. Виявляється, з ним у Васкеса пов'язані теплі спогади про минулу роботу лікарем. Кар'єра ескулапа, як бачите, задалася, але пересідати в «Майбах» новий президент не поспішає.
Форд Галаксі 500 XL

Цей лімузин 1970 року - не просто засіб пересування президента Чилі, а частина історії країни. Майже півстоліття тому королева Єлизавета II подарувала його державі, яка загрузнула в бідності, і в ті часи це був кращий автомобіль у всьому Чилі. Яких тільки почесних гостей не зустрічав старенький «Форд» і що тільки він не пережив! Навіть Аугусто Піночет, який перевернув в країні все з ніг на голову, не торкнувся президентського автомобіля. Так він і обслуговує досі перших осіб Чилі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
П'ять найбільш незвичайних авто перших осіб держави. ФОТО
29 червень, 2015, 22:25