Юній борчині з Волині потрібна фінансова допомога, щоб поїхати на чемпіонат світу

Юній борчині з Волині потрібна фінансова допомога, щоб поїхати на чемпіонат світу
Наша землячка Дарина Туровчук – призерка багатьох престижних турнірів – має всі шанси отримати кубок у Боснії і Герцеговині та прославити Волинь на світовому рівні.

Дарині Туровчук лише шістнадцять. Але у такому юному віці дівчина вже досягла фантастичних висот і не збирається зупинятися на досягнутому. А вид спорту, який вона обрала, не завжди до снаги навіть міцним чоловікам. Це – вільна боротьба. Сьогодні Дарина – кандидат у майстри спорту, пише Місто вечірнє.

Знайти своє покликання у житті допоміг Даринці щасливий випадок. Коли вона навчалася у сьомому класі Зорянської ЗОШ Володимир-Волинського району, у школу приїхав тренер з Володимир-Волинської ДЮСШ Леонід Каркушевський і запропонував дітям спробувати свої сили у вільній боротьбі.

Вже після двох тижнів тренувань дівчина вперше взяла участь у змаганнях, які проводилися у Володимирі, і зайняла ІІІ місце! Через рік тренер запропонував Даринці записатися у Володимир-Волинську ДЮСШ. Раз на тиждень проводилося по одному тренуванню у селі та в місті.

На секції у ДЮСШ Дарина була єдиною дівчиною у хлопчачій команді, відповідно їй доводилося боротися з представниками сильної статі, навіть старшими за неї. Каже, що спочатку почувалася трошки ніяково, а потім звикла. Впевненості додавало те, що приблизно у половині поєдинків з фізично сильнішими юнаками перемогу здобувала саме вона.

За другий рік тренувань у послужний список юної борчині було записано ще декілька перемог. Зокрема, із Всеукраїнського турніру з вільної боротьби, що проходив в Івано-Франківську, дівчина привезла бронзову медаль. А доленосною для неї виявилася участь у двох обласних змаганнях у Ковелі, на яких вона також виборола треті місця. У цьому місті перспективну спортсменку помітив львівський тренер Олександр Раковський, який запросив її на збори у західну столицю. Там проводився відбір претендентів на навчання у Львівському училищі фізичної культури, який Дарина успішно пройшла.
Отже, закінчивши 8-й клас у рідному селі, дівчина поїхала вчитися у місто Лева.

В училищі Дарина вже два роки. Розповідає, що це заклад на зразок інтернату, де учні перебувають на повному пансіоні. У навчальній програмі, яка дуже насичена, акцент робиться на фізичній підготовці – проводиться 9 тренувань на тиждень. Паралельно вивчається матеріал середньої школи. Вимоги щодо дотримання режиму дуже строгі. О сьомій ранку – підйом, у першій половині дня – шкільні уроки, з обіду і до сьомої вечора – тренування, потім година відпочинку, затим година самопідготовки і о дев’ятій вечора – відбій. Вихідний лише в неділю. Влітку проводяться збори (фізична підготовка), а канікули тривають лише два тижні.

За час навчання в училищі дівчина значно примножила свої спортивні досягнення і збагатилася численними враженнями від поїздок по Україні та за кордон. Двічі брала участь у чемпіонатах Європи з вільної боротьби, які проводилися у м.Краснік (Республіка Польща) – у 2014р. була на другій сходинці, а цьогоріч виборола І місце. З європейського турніру у Будапешті (Угорщина) минулого року Дарина привезла золоту медаль. Нещодавно у Харкові на чемпіонаті України серед дівчат 1998-99р.н. завоювала ІІ місце. І це не повний перелік її перемог.

Про що мріє юна спортсменка і чи визначилася з майбутньою професією? Дівчина впевнено відповіла, що мріє перемагати на змаганнях. А щодо майбутнього, то по закінченні 11-го класу хоче продовжити навчання у цьому ж училищі, де є можливість отримати спеціальність тренера і масажиста-реабілітолога.

Скоро Дарина поїде на збори, спочатку у Трускавець, а потім у Бровари, де готуватиметься до участі у чемпіонаті світу з вільної боротьби, що відбудеться 30 серпня у Боснії і Герцеговині. У дівчини є всі шанси перемогти, проте існує одне «але». Щоб поїхати на Балкани, потрібно 750 доларів, яких у дівчини немає.

Тож давайте зберемо, хто скільки може і допоможемо спортсменці потрапити на змагання найвищого рівня! Гроші можна перераховувати на картку «ПриватБанку». Реквізити: 4149497810895880. Отримувач – Віктор Туровчук (батько дівчини).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
збирну финансуе держава а потим вона втече як ткачук у харкив
Відповісти
Останні новини
Юній борчині з Волині потрібна фінансова допомога, щоб поїхати на чемпіонат світу
30 червень, 2015, 16:46