Власників авто «ощасливлять» податком на 25 000 гривень

Власників авто «ощасливлять» податком на 25 000 гривень
Податкова інспекція на місцях повинна розіслати з 1 липня всім власникам легкових автомобілів із об'ємом двигуна понад 3000 куб. см і віком до 5 років повідомлення про необхідність сплати транспортного податку, також званого "податку на розкіш". Про це повідомляє "Обозреватель".

Термін сплати цього податку - 60 днів, після чого нараховується пеня. Цей податок був введений із 1 січня 2015 року в пакеті поправок до Податкового кодексу, ухвалений незадовго до Нового року.

Згідно зі ст. 265 Податкового Кодексу, кожен власник автомобіля віком до 5 років і об'ємом двигуна понад 3000 куб. см щорічно повинен платити податок у розмірі 25 000 гривень за кожен автомобіль. Податок сплачується і юридичними, і фізичними особами. Крім того, немає різниці, який тип двигуна автомобіля - бензин, дизель або гібрид.

Податок нараховується з місяця, з якого власник купив машину. І навіть, якщо автомобіль був придбаний у кінці місяця, доведеться платити податок як за повний місяць володіння. Якщо машині більше 5 років, то платити податок не потрібно.

За даними Міністерства фінансів, податком на розкішні автомобілі повинні обкладатися більше 17000 транспортних засобів. За загальним правилом, податок нараховується податковою службою за місцем реєстрації платника податку, а для фізичних осіб-нерезидентів - за місцем реєстрації їхнього транспортного засобу.

До 1 липня власникові автомобіля податкова служба повинна вручити повідомлення-рішення та відповідні платіжні реквізити. Інформацію про об'єкти оподаткування вона дізнається від органів внутрішніх справ (МРЕВ). Транспортний податок фізичні особи повинні сплатити протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Згідно з нормами Податкового кодексу, якщо власник розкішного автомобіля не сплатив податок у цей час, на його суму нараховується пеня в розмірі 120% річних облікової ставки НБУ. Якщо взяти нинішню ставку НБУ 30%, то 120% від 30% - це 36% (за повний рік прострочення). Крім того, нараховується також штраф у розмірі 10% (якщо прострочення до 30 календарних днів), 20% (більше 30 днів).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
АХАХАХ, НАЛЯКАЛИ ТИХ У КОГО ПРИБУТОК В МІЛЬЙОНАХ !!!!!
Відповісти
задрали людей вже. постійно якісь нові податки хератки. та зробіть один раз на 10 років. ато путають людей, вже зрен поймеш що де коли......
Відповісти
Останні новини
Власників авто «ощасливлять» податком на 25 000 гривень
30 червень, 2015, 17:55
У Луцьку вибухнуло авто
30 червень, 2015, 17:37