Найвідоміші музеї світу з унікальною архітектурою. ФОТО

Найвідоміші музеї світу з унікальною архітектурою. ФОТО
Не так давно архітектори вирішили, що не тільки експонати музею повинні привертати відвідувачів, але і музей сам по собі. Яким чином краще всього привернути нових відвідувачів, звернувши увагу на музей? Звичайно ж, побудувати його так, щоб він не був схожий ні на один з музеїв світу - це складне завдання, але дизайнери і архітектори непогано справляються із завданням.

Мабуть, всім хочеться прославити не тільки свої роботи, але і самих себе... Загалом, видання Цікаво.КОМ пропонує всім оцінити найнезвичайніші музеї світу - незвичайні вони не тільки тим, що зберігається всередині, але і самі по собі. Загалом, краще один раз побачити.

Музей Royal Ontario, Торонто

Цей музей більше схожий на космічний корабель, який потерпів крах, ніж на звичайну будівлю. Напевно, архітектори, які створювали проект дизайну даного музею, свого часу добряче захоплювалися космічними серіалами, на зразок "Зоряних воєн" або Star Trek.

Rosenthal Contemporary Arts Center

Будівля цього музею зроблена з алюмінію і бетону. Загальна площа його - 25 тисяч квадратним метрів. До речі, вміст музею цілком відповідає його зовнішньому вигляду - адже музей презентує сучасне мистецтво, у всіх його проявах. Як же тут обійти стороною архітектуру самого музею?

Akron Art Museum

Ще один музей, що спеціалізується на мистецтві. У його конструкції використовувалися в основному скло і сталь. Якщо дивитися з певного ракурсу, то можна бачити, що будівля музею схожа на величезного птаха, який збирається злетіти, і виглядає все це дуже незвично.

Guggenheim Museum Bilbao

Цей музей викликає асоціацію із змією, яка згорнулася, і яка мирно дрімає на сонечку. Не знаю, чи дійсно так задумано архітекторами, але якщо це дійсно так, то реалізація ідеї дуже грамотна. Власне, цей музей сам по собі витвір мистецтва, незалежно від того, що там всередині.

Національний музей мистецтв, Осака

Архітектори створили цей музей у вигляді гігантської металевої комахи, яка ще на землі, але вже готується до польоту. У конструкції застосовувалися титанові і сталеві труби, і сам він дійсно символізує сучасне мистецтво.

Музей мистецтва, Дубаї

Жителі Дубаї, ймовірно, вже втомилися від всіх цих новобудов, які влада і приватний бізнес будують так швидко, як тільки можуть. Напевно, Дубаї найвідоміший регіон з погляду наявності там унікальних витворів архітектурного мистецтва. Загалом, тепер там планується побудувати музей, який буде не схожий на всі інші. Наразі будівництво навіть не почалося, але все попереду.

Музей мистецтв Вейсмана, Міннеаполіс

Будівля цього музею - повна абстракція, тут немає єдиної системи, або її не видно. Цей музей - дуже відомий, як серед архітекторів, дизайнерів, мистецтвознавців, так і звичайних людей, кому до душі незвичайні будови.

New Museum on the Bowery, Нью-Йорк

Ну що можна сказати? Декілька бетонних кубів, нагромаджених один на одного - це те, чим є New Museum on the Bowery.

Денверський музей мистецтв

Будівля складається з великих геометричних елементів, які всі разом є єдиною системою, що дивує своїм зовнішнім виглядом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найвідоміші музеї світу з унікальною архітектурою. ФОТО
01 липень, 2015, 22:00