Скільки коштів виділили на соціальну допомогу чорнобильцям

Скільки коштів виділили на соціальну допомогу чорнобильцям
Законом України «Про Держаний бюджет України на 2015 рік» за бюджетною програмою «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» Волинській області передбачено 5 067 142,00 грн. Про це повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Питання надання медичної допомоги громадянам, захворювання яких пов’язані з наслідками Чорнобильської катастрофи, а також лікування онкологічних захворювань, регулюються порядком використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для комплексного медико-санітарного забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року № 134.

Відповідно до згаданого порядку прийнято розпорядження голови облдержадміністрації від 8 серпня 2014 року № 290, яким затверджено перелік регіональних спеціалізованих медичних закладів Волинської області для лікування громадян за бюджетною програмою:

- Волинська обласна клінічна лікарня з центром радіаційного захисту населення, тел./факс (0332) 77-31-36 (м. Луцьк, проспект Грушевського, буд. 21);

- Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання, тел./факс (0332) 71-28-51 (м. Луцьк, проспект Відродження, буд. 30);

- Волинська обласна інфекційна лікарня, тел./факс (0332) 24-94-44 (м. Луцьк, вул. Шевченка, буд. 30);

- ЛПЗ «Волинський обласний онкологічний диспансер», тел./фак. (0332) 76-74-68 (м. Луцьк, вул. Тімірязєва, буд. 1).

В зазначених медичних закладах громадяни, захворювання яких пов’язані з наслідками Чорнобильської катастрофи, мають можливість пройти безкоштовне лікування із застосуванням високовартісних медичних технологій, а хворі на онкологічні захворювання безкоштовно пройти процедури хіміотерапії.

Для проведення лікування, постраждалим громадянам необхідно особисто (або родичам) звернутися до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації із заявою про надання медичної допомоги. До заяви необхідно додати наступні документи:

- копію посвідчення особи, яка постраждала внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, та вкладки до посвідчення (для категорії 1);

- копію паспорта особи (1, 2 та сторінка паспорту з відміткою про реєстрацію);

- консультаційний висновок спеціаліста (лікарське консультативне заключення, виписка із медичної карти хворого) із зазначенням діагнозу захворювань у заявника з обґрунтуванням необхідності надання медичної допомоги в стаціонарі спеціалізованого медичного закладу.

Надання медичної допомоги у закладах охорони здоров’я державної та комунальної форми власності відбувається за спільним рішенням департаменту соціального захисту населення та управління охорони здоров’я облдержадміністрацій на підставі договорів, укладених з відповідними закладами охорони здоров’я (з обов’язковим зазначенням калькуляції витрат), та актів про надані послуги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.