У Луцьку судитимуть солдата, якого до війська призвали незаконно

У Луцьку судитимуть солдата, якого до війська призвали незаконно
Перший суд над солдатом Павлом Середюком відбувся у листопаді 2014 року.

"Цього хлопчину незаконно призвали - він офіційно здійснює постійний догляд за лежачою мамою - інвалідом 1 групи. В Павла на утриманні також батько інвалід 2 групи (ампутована нога), двоє малолітніх діток, а дружина на час мобілізації була вагітна", - про це пише на своїй сторінці у Facebook правозахисник Василь Нагорний.

За його словами, Павло Середюк - типовий селянини, який має гектари городу і худобу. "Непокору", яку йому «шиє» прокуратура, Павло вчинив в той час, коли в частині десь згубились висновки про його звільнення зі служби, а в дружини на нервовому підґрунті стався викидень і командир відмовився надати відпустку, щоб той міг підтримати її.

Перша інстанція 22.09.2014 р. засудила Павла до 6 місяців службового обмеження, апеляційний суд 19.11.2014 року скасував це рішення і передав справу на новий розгляд.

"30 квітня 2015 року Володимир-Волинський суд задовольнив наше клопотання про закриття справи. Але невгамовна військова прокуратура оскаржила таке рішення і завтра, 02.07.2015 року, об 11:00 в апеляційному суді Волинської області буде намагатись довести, що Павло Середюк злочинець, якого треба посадити до в'язниці. Кому цікава ця тема приходьте, засідання відкрите", - написав Нагорний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, солдати
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Major rulyt!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Дибілізм

Відповісти
Останні новини
У Луцьку судитимуть солдата, якого до війська призвали незаконно
01 липень, 2015, 12:07