На Волині щоденно моніторитимуть ринок заготівлі чорниці

На Волині щоденно моніторитимуть ринок заготівлі чорниці
Протягом піку сезону заготівлі волинської чорниці спеціальні мобільні групи та фахівці ДФС здійснюватимуть пильний щоденний моніторинг переміщення вантажів з волинською чорницею та цінову ситуацію безпосередньо у місцях заготівлі.

Про це сьогодні, 1 липня, на зустрічі з заготівельниками в Головному управлінні ДФС у Волинській області повідомив заступник голови Волинської обласної держадміністрації Сергій Кошарук, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

«Мобільні групи на дорогах контролюватимуть, щоб волинська чорниця не вивозилася за межі області без сплати податків. А там, де є «лукавство», тобто спроби приховати доходи та нелегально заготовляти стратегічно важливу для Волині ягоду, мобільні групи діятимуть в межах чинного законодавства із застосуванням усіх передбачених законом заходів», - підкреслив Сергій Кошарук.
Такі дії, окрім позитивного ефекту для бюджету, покликані створити рівні конкурентні умови для сумлінних українських та закордонних фірм, які вже не один рік працюють в сезон заготівлі на Волині і завдяки яким місцеві скарбниці щороку отримують додаткові фінансові ресурси.

«Цього року місцеві бюджети Волині повинні отримати належні їм податки від заготівлі дикоростучої продукції. Тому фахівці ДФС, в тому числі підрозділи податкової міліції, швидко реагуватимуть на дії тих підприємницьких структур, що намагатимуться працювати без реєстрації, отримання лісового квитка та сплати податків,» - наголосив під час зустрічі начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Керівник ГУ відомства в області запевнив, що вже зараз територіальні органи ДФС володіють достеменною інформацією про реальну ціну чорниці та її вартість на європейських ринках. Однак, як свідчить практика, без допомоги представників сумлінного бізнесу та активної позиції громадськості, негативні явища на ринку заготівлі подолати досить складно.

Відтак, про факти недобросовісної конкуренції та появу на території кожної громади бізнесменів, що намагатимуться заготовляти чорниці без належного оформлення, усіх небайдужих громадян просять повідомляти за номером телефону оперативної частини ГУ ДФС у Волинській області (0332) 777-102.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.