Проект «100 тисяч у місяць» допоміг волинським правоохоронцям зібратися на Схід. ФОТО

Проект  «100 тисяч у місяць» допоміг волинським правоохоронцям зібратися на Схід. ФОТО
Засоби індивідуального захисту та ліки найпершої необхідності придбав благодійний фонд "Європейський вектор", меценатом якого є нардеп Сергій Мартиняк, для хлопців роти особливого призначення, яка у складі зведеного загону волинян нестиме службу на Сході країни.

Хлопці вирушили на ротацію, аби підмінити там своїх колег, які забезпечують охорону громадського порядку на підконтрольній українським військам території. Загалом волинські правоохоронці виконують таке завдання з травня минулого року, розповів командир роти міліції особливого призначення Сергій Войчак, а тому більшість цих хлопців на Схід вирушає не вперше, хтось вже вдруге, а хтось і втретє, каже він. Завдяки засобам індивідуального захисту, які хлопці отримали від благодійного фонду, можна вберегти здоров'я, а медикаментам першої необхідності, як то кровоспинні та знеболювальні препарати, - життя.

"Я сподіваюся, що надана допомога від благодійного фонду «Європейський вектор» стане в нагоді моїм хлопцям. Надіюсь, що ці медикаменти, які нам вручили представники фонду, не знадобляться під час покладених на нас завдань, але будуть в нагоді у мирний час, після повернення з зони АТО", - акцентував Сергій Войчак.

Загалом фонд придбав необхідних для волинських правоохоронців речей та медикаментів на 65 тисяч гривень, розповіла його керівник Галина Ведрич.

"З лютого, а саме тоді розпочався проект "100 тисяч у місяць", на допомогу учасникам АТО вже спрямували майже півмільйона гривень. Загалом з початку подій на Сході країни, фондом надано допомогу на майже 2 мільйона гривень. Це не лише тим бійцям, які сьогодні братимуть безпосередню участь в АТО, але й сім’ям тих бійців, які мобілізовані", - підсумувала Галина Ведрич.

Проект "100 тисяч у місяць" стартував на Волині у лютому. В його рамках благодійний фонд «Європейський вектор» щомісяця додатково виділяє на потреби учасників АТО та їх родин 100 тисяч гривень. Така ініціатива належить меценатові фонду нардепу Сергієві Мартиняку. Тим часом у лютому, в рамках проекту "100 тисяч у місяць", придбали акумулятори, баки, запчастини, тосол для техніки, а ще зимові спальники бійцям. Натомість у березні гроші спрямували на рації саперній роті групи інженерного забезпечення 14 ОМБР, на матеріали для виготовлення сітки, яка є основою маскувальної, на військову форму та запчастини для техніки.

У квітні за ці гроші купували форму, футболки, шкарпетки під військове взуття та берці. Також запчастини для ремонту техніки та автомобіля, яким волонтери передають вантажі на передову. А ще придбали медпрепарати, якими доукомплектували аптечки для бійців, та ліки від застуди для хлопців 14 ОМБР. Тим часом у травні гроші спрямували на придбання військового одяку та взуття. Таким було замовлення волинських волонтерів.

Нагадаємо, заявки в рамках проекту «100 тисяч у місяць» приймають у благодійному фонді «Європейський вектор» та Центрі допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Проект «100 тисяч у місяць» допоміг волинським правоохоронцям зібратися на Схід. ФОТО
01 липень, 2015, 14:32