Встановлено відеокамери у волинських лісах

Встановлено відеокамери у волинських лісах
У волинських лісах встановлюють відеокамери. Обладнання дороговартісне, але воно того варте, - вважає начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Мазурик. Про це повідомляє ВОДТРК.

Лісівники і рятувальники щохвилини напоготові, адже пожежонебезпечний період на Волині триває. На допомогу людям приходить техніка. Зокрема, в державному підприємстві «Маневицьке лісове господарство» встановлений відеоспостережний пункт, куди надходить інформація з віддалених лісництв. Спостережні відеокамери встановлено у трьох лісництвах Маневицького держлісгоспу. Кожна з них охоплює територію в радіусі 20 кілометрів.

«Є людина, яка сидить в кабінеті, є детальна карта з сіткою лісових доріг, у нього є інформація, де проводять лісогосподарські заходи, і коли з’являється дим невідомого походження, то ми можемо в максимально короткі терміни і з точністю до сотень метрів ми визначаємо місце загоряння вже в конторі лісництва», – каже фахівець.

Задоволений нововведенням і інженер з охорони та захисту лісу Маневицького держлісгоспу Іван Пацаманюк. Каже, віднині, щоб промоніторити ситуацію в лісах, не доведеться лазити на вишки.

«Тепер не виходячи зі свого кабінету бачу, що робиться в лісових масивах. І якщо видно якийсь димок, все ми вже готові вирушити», – зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тепер вже й куму на природу не вивезеш
Відповісти
на Стиру підглядатимуть)))))
Відповісти
бурштином з ними я ділитись не буду тяжка ця праця
Відповісти
Я як рив. Так і далі рити буту янтарь ті камери до дупи
Відповісти
Знайду - покажу ФАК з задоволенням! Браків з електровудками в Колках на Стиру краще зловіть! Забібало їздити на рибу, і вертатися впусту, бо, як кажуть місцеві, "впиз...ячили"!!!
Відповісти
Цікаво,яка ж там роздільна здатність??? 20 км... 8к????
Відповісти