Найдивніші пам'ятники світу. ФОТО

Найдивніші пам'ятники світу. ФОТО
Дивних і незвичайних пам'ятників в світі величезна кількість. Частенько скульптори всього світу змагаються в своєму умінні вразити і здивувати публіку, внаслідок чого їх епатажні роботи можна побачити на вулицях багатьох міст.

Назвати серед них найдивніші справа не дуже вдячна, проте, ми спробуємо. Світ цікавих фактів склав невеликий список з дивних пам'ятників.

1. Чеський скульптор Давид Чорний створив вельми оригінальний пам'ятник Святому Венцеславу, заступникові Чехії. Венцеслав на ньому змальований таким, що сидить на мертвому коні з підвішеною вниз головою. Побачити цей пам'ятник можна в Празі.

2. Оригінальний пам'ятник акулі можна зустріти в столиці Великобританії, Лондоні. Акула буквально головою встромилася в дах найзвичайнішої будівлі. Цікаво, що цим хотів сказати автор?

3. Російське місто Железноводськ, що на Кавказі, відоме своїми мінеральними і цілющими джерелами, тому не дивно, що там було побудовано безліч лікувальних санаторіїв. Так от, один з них вирішив здивувати своїх гостей і розмістив біля головного входу пам'ятник клізмі, таким чином, мабуть, нагадуючи відпочивальникам про те, що з ними робитимуть.

4. У Швейцарії можна побачити безліч дивних пам'ятників, створених скульпторами впродовж століть. Але, мабуть, самим неоднозначним і шокуючим є пам'ятник, на якому змальований злісний монстр, що відкушує голови немовлятам. Побачити його можна в місті Берн.

5. Зовсім недивно, що в Монголії багато пам'ятників засновникові і правителеві Великої Монгольської імперії Чингісхану. Проте, один пам'ятник все-таки вельми дивний. Річ у тому, що 40-метрова кінна статуя великого правителя Чингісхана розташована прямо на даху банку невеликого міста, яке знаходиться на річці Тула, в 54 км від Улан-Батора.

6. Підводний музей скульптур в місті Канкуне, Мексика. Цей музей і розташування скульптур під водою настільки дивні, що ми вирішили включити їх в даний список найдивніших пам'ятників світу.

7. Унікальний пам'ятник можна побачити і в Мельбурні, Австралія. У місцевому університеті пам'ятник його засновникові Карлу Ла Тробу встановили вниз головою.

8. Гумор - одна із національних рис українського народу. Тому оригінальних скульптур в Україні - не злічити. Так, в приморському місті Бердянськ встановлений пам'ятник людській жадобі.

9. Шведи теж фантазери ті ще. У Стокгольмі встановлена ось така симпатяжка - корова в скафандрі. Ні, Швеція не космічна держава і корови не змінили на цьому терені Білку і Стрілку. Просто перед черговими виборами в 2004 році було вирішено прикрасити місто.

10. Один з символів Брюсселю - атоміум. Спроектував його архітектор Ватеркєїн. Металева конструкція є молекулою заліза, збільшеною в 165 мільйонів разів. Важить «молекула» 2400 тонн!

11. Американці - люди практичні. Навіть пам'ятники ставлять речам раціональним і корисним. Наприклад, прищіпці. Гігантська прищіпка знаходиться у Філадельфії, на Centre Square Plaza. Її висота - близько 15 метрів!

12. Діловий і житловий квартал Defense в передмісті Парижа прикрашає скульптурне зображення великого пальця. Дуже великого - його висота 12 метрів, важить цей гігант близько 18 тонн.

13. Канада - країна емігрантів. Чим, як не нападами ностальгії, можна пояснити створення настільки оригінальних скульптур? Наприклад, пам'ятника галушці. Його встановили в місті Глендон вихідці з України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що таке - національна межа українського народу?
Відповісти
По фото 4. Скоро в москальських ЗМІ розкажуть що в Україні встановили пам'ятник бардерівцю який поїдає немовлят :)))
Відповісти