Через нові правила перетину на блокпостах активізувалися ділки-перевізники

Через нові правила перетину на блокпостах активізувалися ділки-перевізники
В АТО почали боротись проти корупції на переходах до окупованих територій та замінили звичайні паперові перепустки на електронні. Таке нововведення мало б допомогти людям швидше перетинати умовний кордон, адже подекуди у чергах доводиться стояти по 12 годин.

Про це під час прямого включення повідомив журналіст проекту «На периметрі» (телеканал ZIK) Юрій Герун.

Прикордонний пункт біля Артемівська чи не єдиний, де можна переходити із України на непідконтрольні Києву території. Черги із легкових автомобілів – як з одної, так і з іншої сторони кордону – майже кілометрові. Щодня пост перетинає до двох тисяч осіб, тож військові і прикордонники збільшують кількість нарядів та планують повністю перейти на електронні перепустки.

«Усі дані є у спеціальній базі. Там можна перевірити наявність перепустки на ту чи іншу особу. Якщо у базі такої не зареєстровано, то громадянин не має права на в’їзд чи виїзд»,– пояснив начальник відділення прикордонного контролю Ярослав Нікончук.

Та думки серед населення розділилися. Дехто відчув суттєві зміни, адже раніше доводилось стояти у чергах по 12 годин, інші ж не хочуть чекати і вчетверо менше.

«Дається номер перепустки на водія і на автівку. З ним вже входиш на блокпост. Так набагато краще. І не має значення – паперова вона чи електронна», – запевняє житель окупованих територій Олександр.
«Я три години стою в черзі! Про яку систему може йти мова?!» – не погоджується із ним ще один житель прикордонного пункту Віктор.

Окрім того, автобусам перетинати блокпост заборонено. Тож людям без власного авто доводиться звертатися до ділків-перевізників, «тарифи» яких просто зашкалюють.

«Ми не можемо доїхати до Майорська. Ціну дуже «заломлюють». При чому змінюють по кілька разів на день – від 50 до 200 гривень», – обурюються місцеві.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ездил на Украину из Крыма через автопереход Чонгар. Очередь с украинской стороны 5-6 часов. Работает 2 полосы. Очередь с Крымской стороны-10-15 минут. Работает 4 полосы.
Відповісти
Останні новини
Через нові правила перетину на блокпостах активізувалися ділки-перевізники
02 липень, 2015, 00:29