Випускник Луцького педінституту стане головою СБУ

Випускник Луцького педінституту стане головою СБУ
Найближчим часом депутати Верховної Ради голосуватимуть про призначення Василя Грицака на пост голови СБУ.

Про це пише губернатор Одещини Михайло Саакашвілі на своїй сторінці у фейсбук.

"З генералом Грицаком я познайомився на передовій Луганської області, і дізнався, що багато хлопців спецпідрозділу Альфа дуже його любили і говорили про його особисту мужність. Останніми днями, за моєю інформацією, він керує розслідуванням корупційних справ високопоставлених посадовців і, судячи із шквалу чорного піару проти нього, він просувається у вірному напрямку.

Найближчими днями Рада повинна голосувати за його кандидатуру на пост очільника СБУ. Я мав ґрунтовну розмову з генералом, і як на мене, він розуміє необхідність чистки в СБУ та необхідність реформування служби, так само як і те, яку фундаментальну загрозу представляє для виживання України як держави, всероз'їдаюча корупція", - йдеться у дописі.


Василь Грицак став генералом в 30 років, хоча починав службу зі звання прапорщика. Зараз він - генерал-полковник СБУ. Проте, як повідомляють ЗМІ, настільки приголомшливу кар'єру Грицак зробив завдяки тому, що був хрещеником одного з керівників Рівненського СБУ. Саме цим критики Грицака пояснюють його швидке кар'єрне зростання від водія до керівника відділу, а після переходу "хрещеного батька" в Київ - успішний ріст у столиці. Грицаку допомагають також тісні братерські зв'язки з іншим Грицаком - нардепом від Партії регіонів.

Нагадаємо, Василь Грицак родом з села Буща Дубенського району Рівненщини. У 1992 році закінчив Луцький педагогічний інститут за спеціальністю «історія», проте, ніколи педагогом не працював. Ще за часів навчання він влаштувався на роботу в управління КДБ УРСР по Рівненській області водієм господарського відділу. А вже через рік перевівся до відділу захисту національної державності УСБ в Рівненській області.

19 червня Порошенко призначив Грицака т.в.о. обовязків голови СБУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
наші випускники здатні не тільки на варшавському ринку торгувати
Відповісти
Писаки коли Грицаку було 30 років, де він був? У 1991–1999 — служба на оперативних і керівних посадах у відділі захисту національної державності УСБ в Рівненській області. Який генерал?
Відповісти
Ты не в курсах ))) ему генерала на днях присвоили. Обмывали в пабе "Хмельницкий" по ул.Б.Хмельницкого. Пьянка была суперова )))
Відповісти
Останні новини
Випускник Луцького педінституту стане головою СБУ
02 липень, 2015, 10:24