Заїзд в стару частину Луцька буде платним

Заїзд в стару частину Луцька буде платним
При в’їздах в історико-культурну частину міста стоятимуть автомати, що видаватимуть в’їздні чеки.

У четвер, 2 липня, в приміщенні центру надання адміністративних послуг відбулась прес-конференція, на якій обговорювали питання про організацію дорожнього руху в Старому місті.

Відтак перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що вже розроблено відповідний проект, над яким працювали спеціалісти майже рік.

Планується частково обмежити в'їзд в стару частину міста, адже часто в міську раду надходять скарги про те, що надмірна кількість транспорту руйнує бруківку й історико-культурні пам’ятки.

«В схемі руху передбачено організацію платного в’їзду, де буде вмонтовано автомати, які видаватимуть в'їздні чеки. Розумію, що буде багато нарікань, особливо в людей, які здійснюють торгівлю на ринку. Проте, на вечірню і нічну добу в'їзд буде відкриватись для того, щоб підприємці змогли завезти товар, проте вулиця Глушець буде цілодобово платною»,- мовив Тарас Яковлев.

Оголошено конкурс на операторів, які облаштують парковки. Загалом цим проектом передбачено 135 паркувальних місць. Тарас Яковлев каже, що завдяки платним парковкам до бюджету буде здійснено надходжень приблизно 16 тисяч гривень в місяць.

«Людям, які там проживають або тим, хто там здійснює господарську діяльність, заїзд буде безкоштовним», - додав архітектор і співрозробник проекту Василь Цюпіх.

Натомість краєзнавець Ігор Левчук зауважив, що проект йому подобається, однак в ньому основний акцент на комерційну частину, а треба враховувати ще і захист культурних пам'яток.

Отож, вирішили ще раз переглянути проект, а також розмістити план розміщення парковок на сайті Луцької міської ради, щоб кожен зміг в коментарі висловити свою думку чи ідею стосовно розміщення парковок в Старому місті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А захистом архітектурних пам'яток хто займається? Обшили будинок біля спортивного майданчика школи #1 ( управління освіти чи щось таке), браво! У Луцьку тільки і є , що історико-культурний заповідник "Старе місто". Складається враження, що нема, про що розповісти та що показати в Луцьку (Наприклад, історія забудови міста, а не сучасні розважальні заклади). А можна було б розробити тематичні екскурсії по місту....
Відповісти
Останні новини
Заїзд в стару частину Луцька буде платним
02 липень, 2015, 17:12