Луцькому ЦНАПу - два роки

Луцькому ЦНАПу - два роки
Сьогодні, 2 липня, Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку відзначає другу річницю з дати відкриття.

На виконання Закону України «Про адміністративні послуги», відповідно до розпорядження голови Волинської обласної державної адміністрації та рішень Луцької міської ради у місті Луцьку, створено регіональний Центр надання адміністративних послуг, який офіційно розпочав свою роботу з 2 липня 2013 року, повідомляє прес-служба міської ради.

Відкриття ЦНАПу надало можливість мешканцям міста та області в максимально короткі терміни в межах одного приміщення отримати, через адміністраторів, адміністративні послуги за спрощеною процедурою.

Режим роботи ЦНАПу орієнтований на громадян та передбачає 49 прийомних годин протягом 6 днів на тиждень. Двічі на тиждень ЦНАП працює до 20:00 год.

На сьогодні у ЦНАПі надається 282 послуги, з них - 159 послуг виконавчих органів міської ради, 19 послуг структурних підрозділів облдержадміністрації та 104 послуги територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

За два роки діяльності Цетр надання адміністративних послуг у місті Луцьку прийняв більше 280 тисяч суб’єктів звернень. Лише за період з 01 липня до 31 грудня 2013 року до ЦНАПу звернулося майже 45 тисяч суб’єктів звернень. У 2014 році кількість суб’єктів звернень значно зросла та становила - 133 тисячі 522 особи. Протягом першого півріччя 2015 року - звернулося 102 тисячі 069 суб’єктів звернень.

Варто зазначити, що значна частина відвідувачів звертається за отриманням інформації та консультації. На сьогодні, за даними електронної черги, щоденно ЦНАП відвідує в середньому від 600 до 800 відвідувачів. Під час кожної зустрічі адміністратора з відвідувачем здійснюється відео та звукозапис розмови.

Також у структурі департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» функціонує відділ звернень громадян, який здійснює прийом та реєстрацію звернень осіб з питань, що не стосуються адміністративних послуг. Так, протягом 2014 року зареєстровано 5 тисяч 262 звернення громадян, з них – 4 тисячі 815 письмових та 447 усних звернень, що зареєстровані під час проведення особистих прийомів громадян міським головою та його заступниками. Варто зазначити, що 20% піднятих заявниками питань вирішуються безпосередньо під час особистого прийому. Протягом січня-червня 2015 року було вже прийнято 2 тисячі 541 письмове звернення громадян.

З метою оперативного вирішення повсякденних проблем лучан у департаменті «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради функціонує цілодобова група оперативного реагування «15-80».

Нагадаємо, що з 26 червня 2015 року запроваджено надання окремих еклетронних послуг через веб-портал адміністративних послуг міста Луцька.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦНАП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Користувався послугами ЦНАПу.
Міняв з метою усунення розбіжностей паспорт. Справилися на декілька днів швидше, ніж це передбачено законом. Особливо слід відзначити файну дівчину на рецепції.
Відповісти