Підозрюваного у вбивстві Олеся Бузини знову взяли під варту. ФОТО

Підозрюваного у вбивстві Олеся Бузини знову взяли під варту. ФОТО
Апеляційний суд міста Києва задовольнив клопотання столичної прокуратури про зміну запобіжного заходу і знову взяв під варту бійця АТО Дениса Поліщука, який є одним із підозрюваних у вбивстві українського публіциста Олеся Бузини.

Про це стало відомо під час засідання апеляційного суду Києва 2 липня.

Своїм рішенням суд задовольнив скаргу прокуратури на рішення Шевченківського райсуду Києва про обрання запобіжного заходу для Поліщука, яке передбачало можливість внесення застави.

Представник прокуратури вимагав аби Дениса Поліщука суд взяв під варту, боячись, що підозрюваний може втекти від правосуддя. Прокурор клопотав аби цього разу суд обрав для Поліщука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Зазначимо, що із 23 червня Поліщук перебував на волі, адже за нього було внесено 5 мільйонів гривень застави.

Адвокат підозрюваного у справі вбивства Бузини Сергій Войченко зазначив, що його клієнт не здійснював убивство публіциста, і цьому є підтвердження. За його словами, є троє свідків, які бачили на власні очі справжніх убивць. Він про це заявив головуючому судового процесу, але суддя не взяв це до уваги, а тому свідків не було заслухано.

«Сторона захисту переконана у невинуватості підзахисного Поліщука і ті докази, які надала прокуратура не є підставою для утримання підозрюваного під вартою. У матеріалах йдеться, що злочин вчинили не встановлені особи. Але троє свідків можуть опізнати убивць. Поліщука на місці злочину вони не бачили», - зазначив адвокат.

Також на засіданні апеляційного суду була присутня мати Олеся Бузини, Валентина Бузина. У перерві вона розповіла журналістам, що її син був патріотом України і його вбивство було скоєне через його тверду громадянську позицію. Вона заявила, що не звинувачує Поліщука у скоєнні цього злочину.

«Мій син герой. Він прийняв смерть, отримавши у груди п’ять куль. Олесь ніколи у своїх публікаціях не висловлювався із власної позиції. Він постійно працював з документами. Мого сина вбили за правду».

Після тригодинних слухань суд все ж ухвалив взяти під варту підозрюваного у вбивстві Бузини без визначення застави на 60 діб.
Денис Поліщук у своєму заключному слові зазначив, що ніколи не мав негативного ставлення до Олеся Бузини, не мав намірів завдати йому якоїсь шкоди, тому свою вину він не визнає і не підтримує скаргу прокуратури.

«Починаючи з мого затримання мені ніхто не повідомив, хто до мене увірвався в помешкання, чому і хто мене затримує, у чому мене звинувачують. На мене постійно чинився як моральний, так і фізичний тиск із боку правоохоронних органів. Наді мною насміхалися, що я АТОшник і євромайданівець, мені постійно накидали на голову мішок і одягали на руки кайданки. Ця сфальсифікована кримінальна справа мене обурює. Не за це стояв Майдан, щоб отак патріотів кидали за грати», - мовив Поліщук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, Бузина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підозрюваного у вбивстві Олеся Бузини знову взяли під варту. ФОТО
02 липень, 2015, 22:12