У Луцьку презентували першу в Україні виїзну бригаду «Хоспіс вдома»

У Луцьку презентували першу в Україні виїзну бригаду «Хоспіс вдома»
У Луцьку відбулася презентація виїзної бригади «Хоспіс вдома».

Медична служба працюватиме для хворих діток, які потребують спеціального догляду, повідомляє прес-служба БФ "СТОПРАК".

БФ «СТОПРАК» на Волині взявся за складну тему – допомога хворим, які потребують паліативної допомоги. Першими кроками було прийняття відповідної програми підтримки цієї категорії громадян Луцькою міською радою, вже протягом року по області відбуваються тематичні навчання лікарів сімейної практики.

Проект виїзної бригади «Хоспіс вдома» немає аналогів в Україні.

Майже 350 малюків в обласному центрі потребують паліативної допомоги. Це не лише хворі на рак, а і діти з різними складними захворюваннями. Наразі ж турбота про цих пацієнтів здебільшого покладена на батьків. Держава не виділяє достатнього фінансування на ці потреби. За ініціативи Благодійного Фонду «СТОПРАК» та підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» на базі Комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» створюється виїзна бригада для надання паліативної допомоги маленьким лучанам та їх сім’ям.

Президент БФ «СТОПРАК» Марія Адамчук розповіла про те, що раніше фонд займався лише допомогою діткам, які хворіють на рак. Зараз ця системна робота добре налагоджена, а тому «СТОПРАК» вирішив взятися за ще одним важливий напрямок роботи – паліативну допомогу.

«Я щиро дякую усім, хто нас підтримує, в тому числі ЗМІ, які висвітлюють заходи, адже коли проблема замовчується, то на неї ніхто не звертає уваги», – зазначила Марія Адамчук. За її словами допомога важкохворим діткам – дуже складна річ, адже тут потрібно зважати не так на медичний як на соціальний та психологічний моменти. Однак вона переконана, що виїзна бригада допомагатиме родинам, які сам на сам опинились з великою бідою.

Проект «Хоспіс вдома» реалізовується на базі КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка». За словами головного лікаря Оксани Лєщинської для впровадження проекту спочатку відібрали 47 діток, які потребують хоспісної допомоги. Малюки мають різні діагнози, а відповідно вони й різної тяжкості. Тих, кого можна буде транспортувати доставлятимуть у денний стаціонар для процедур, до лежачих хворих їздитимуть самі лікарі.

Попередньо планується, що до складу бригади увійде лікар, медична сестра та психолог. Вони надаватимуть практичну допомогу, а також консультуватимуть батьків й пояснюватимуть, як правильно доглядати за хворими.

На початку проекту бригада відвідає усіх хворих та складе графік за яким і працюватиме.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.