В озері під Луцьком заборонили купатися

В озері під Луцьком заборонили купатися
За результатами санітарно-мікробіологічного дослідження, вода з природної водойми села Озеро не відповідає санітарним нормам за вмістом лактозо - позитивних паличок (протокол дослідження від 24.06.2015 №223 Ківерцівського міськрайонного відділу лабораторних досліджень ).

У зв’язку з цим, купатися в природній водоймі села Озеро, в місці масового відпочинку тимчасово «заборонено», пише Ківерцівський районний інформаційний портал.

З метою упередження виникнення гострих кишкових інфекцій рекомендуємо Вам тимчасово утриматись від купання, до отримання результатів повторних лабораторних досліджень.

Крім того інформуємо, що було проведено дослідження води з озера «Молодіжного» міста Ківерці, озера села Озерця, місця купання санаторій матері і дитини "Пролісок" село Грем'яче. Як свідчать результати досліджень( від 23. 06., 30.06) вода за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам санітарного законодавства.

Нагадуємо безпечний для відпочинку пляж обов’язково має мати відповідний паспорт, що підтверджує його відповідність усім вимогам безпеки.

Особливо слід остерігатися водойм зі стоячою та малопротічною водою. Купання в таких місцях є категорично забороненим! Вологість, забрудненість та висока температура сприяють розвитку несприятливої бактеріологічної флори: лептоспіри,сальмонели, кишкова паличка,збудники дизентерії ,тощо. Також часто саме водний механізм передачі мають важкі ентеровірусні (типу гепатиту А) та паразитарні інфекції, що довгий час можуть мати прихований характер перебігу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
України ганебно таємно насрали туди
Відповісти
там казали риба була хвора..її травили весною...а людям фіг хто скаже!
Відповісти