Цікаве про форт Буаяр (Частина 1). ФОТО

Цікаве про форт Буаяр (Частина 1). ФОТО
В 2015 році відома і популярна телегра Форт Буаяр відзначає своє 25-ліття. Влітку 1990 року у Франції в ефір вийшов перший сезон захоплюючої гри.

Знайти ключі, розгадати таємниці і повернутися зі скарбом – протягом 25 років телевізійна гра Форт Буаяр має неймовірний успіх. Щоліта вона виходить не тільки на телеканалі Франс 2, а й далеко за межами Франції, повідомляє Світ цікавих фактів.

Хто є власником форту?

Форт Буаяр, або як його ще називають "Боярд", будували протягом 56 років! За цей час він втратив своє значення як оборонна споруда і став тягарем для уряду Франції: постійні шторми та чималі витрати на його утримання змусили чиновників виставити форт на продаж. Творець телевізійних ігор і, до того ж, великий шанувальник різних незвичних будівель Жак Антуан викупив його у 1988 році, а згодом продав Генеральній Раді департаменту Шарант-Марітім за символічну плату – 1 франк. Розпочаті зйомки пригодницької гри з тією ж назвою, а також її закордонні версії в підсумку врятували будівлю.

В часи 1914-1989 років форт занепадав, в результаті чого його стан був близьким до аварійного. Однак, сьогодні Генеральна рада департаменту щороку виділяє від 200 до 300 тисяч євро на утримання Буаяру.

У яких країнах транслювалася передача?

Передача набула розголосу в 30 країнах – аж до Південної Кореї, Лівану, Аргентини та Швеції. До речі, у Швеції усі 14 сезонів програма не сходила з перших позицій рейтингів.

Після закінчення зйомок французької версії Боярд відкриває свої ворота для іноземних команд, проте у форті залишається французька команда техніків. Правила гри та імена головних персонажів адаптовані для кожної країни.

Скільки людей налічує знімальна команда?

Знімальна група, що працює над передачею, досить велика. Приблизно 130 осіб відправляються в форт, щоб підготувати і відзняти декілька випусків. До них приєднуються художники-декоратори, які готують клітки для випробувань. Техніки перевіряють механізми, камери і освітлення. Стилісти і перукарі відповідають за зовнішній вигляд учасників та ведучих. Всього в період зйомок налічується до 35 різних "гільдій".

В який період року проходять зйомки?

Для зйомок вибрано період з кінця березня по кінець липня для того, щоб уникнути штормів і максимально використати сонячні дні. Навесні технічна команда знімальної групи грунтовно очищають форт від зеленого моху, який швидко поширюється на всій площі, та фекалій тварин.

Першою у форт приїжджає французька команда. Як тільки вони закінчують знімати останній епізод, до кінця липня Буаяр "окуповують" іноземні знімальні групи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бляха-муха, п'ятниця (бо все круте йшло в п'ятницю)дрижаки того діда, паспарту скільки ключів, музон, лодка фігачить в форт. я малим кайфував під це.
Відповісти
90-ті, п'ятниця (бо все круте йшло в п'ятницю). музон. лодка. форт. дрижаки того діда. паспарту, скільки ключів?, французи-ведучі, монетки за пазухою. блін, кайф дитинства...
Відповісти
Нема більш про що писати??? Зубожіла волинська преса... Ех
Відповісти
Бабатунде ....бу-бу бу-бу! !!
Ворчун!!!
Відповісти