В ОБСЄ заявили про скорочення і невиплати зарплат на контрольованих бойовиками територіях

В ОБСЄ заявили про скорочення і невиплати зарплат на контрольованих бойовиками територіях
На територіях, контрольованих бойовиками угруповань «ДНР» та «ЛНР», фіксують скорочення і невиплати заробітної плати на промислових підприємствах.

Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, оприлюдненому ввечері 4 липня, – повідомляє Радіо Свобода.

«В контрольованому «ДНР» місті Сніжному (69 км на схід від Донецька), спостерігачі зустрілися з директором заводу з виробництва обладнання для нафтової і газової промисловості. Він сказав, що завод, попри обстріл у серпні минулого року, коли один працівник загинув, все ще в робочому стані. Зараз на заводі працюють тільки 400 людей, порівняно з тисячею до конфлікту. Заробітна плата, додав він, не виплачувалася протягом трьох місяців», – повідомляє місія ОБСЄ.

Схожа ситуація на шахті «Білоріченська», розташованій на контрольованій угрупованням «ЛНР» території в Лутугинському районі, за 31 кілометр на південний захід від Луганська. До початку бойових дій на ній працювали 2700 людей.

«Багато з них далі ходять на роботу, навіть якщо є трохи роботи, крім технічного обслуговування, але жоден не отримував заробітну плату протягом більш як року», – передає ОБСЄ слова директора шахти.

Рік тому припинила роботу також Білоріченська центральна збагачувальна фабрика, на якій працювали 400-500 людей.

Дещо краща ситуація на контрольованій урядом України території.

«Керуючий директор шахти в Тошківці (60 кілометрів на північний захід від Луганська) сказав, що шахта працює в одну або дві зміни на день (порівняно з трьома змінами до конфлікту). 300 людей (порівняно з 980 до конфлікту) працюють і отримують зарплату регулярно, додав він», – повідомляють міжнародні спостерігачі.

Співробітники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ збирають в Україні, в тому числі і на Донбасі, інформацію не лише про бойові дії чи дислокацію озброєнь, а й про життя на територіях, щодо яких здійснюється спостереження. Свої звіти про роботу протягом попередньої доби фахівці оприлюднюють увечері наступного за днем спостереження дня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слід було путінським злочинцям, котрі розграбували українські банки в Криму та на Донбасі, направити гривневу готівку на виплату зарплатні та пенсії в ДНР та ЛНР
Відповісти