Греція, завдяки референдуму, вирішить чи погоджуватись з вимогами кредиторів

Греція, завдяки референдуму, вирішить чи погоджуватись з вимогами кредиторів
У Греції стартував загальнонародний референдум, на якому жителі країни повинні вирішити, чи варто Афінам погодитися з вимогами кредиторів. Його перші підсумки будуть підведені вже ввечері, 5 липня.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

О 7:00 за київським часом в Греції відкрилися дільниці для голосування на загальнонародному референдумі. Жителям країни належить вирішити, чи повинні Афіни погоджуватися з вимогами трійки кредиторів - Міжнародного валютного фонду (МВФ), Європейського центрального банку (ЄЦБ) і Єврокомісії.

Голосування триватиме протягом 12 годин до 19:00.

Питання у виборчих бюлетенях поставленні таким чином: "Прийняти чи відхилити проект угоди, який був представлений Європейською комісією, Європейським центральним банком і Міжнародним валютним фондом на Єврогрупі 25.06.2015 і який складається з двох документів, що становлять єдину пропозицію"? Дві частини плану кредиторів називаються: "Реформи для завершення поточної програми і після неї" і "Попередній аналіз стійкості боргу".

Правом прийняти у голосуванні участь володіють 9,8 млн греків. Референдум вважатиметься таким, що відбувся, якщо на ньому проголосують не менше 40% виборців.

Учасники референдуму мають право проголосувати лише за місцем проживання. Греки, що знаходяться за кордоном, не зможуть взяти в ньому участь з-за кордону. Перші підсумки голосування будуть підведені вже через дві години після його закінчення.

В день референдуму в Греції буде безкоштовним проїзд по швидкісних магістралях. Залізничні компанії пообіцяли істотно знизити ціни на квитки. Авіакомпанія "Егейські авіалінії" організувала додаткові рейси в Грецію з Лондона і Брюсселя.

Влада країни закликала населення проголосувати проти плану кредиторів.

Напередодні в Греції діяв режим тиші. Правляча партія СІРІЗА звинуватила в його порушенні телеканал Skai, на якому, за словами її представників, відбулися передачі політичного характеру за участю агітаторів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось так цивілізовані країни роблять: є питання у суспільстві - референдум і як вирішать, так і буде! А в нас що, як олігархат хоче або купка у балаклавах, так всі мають сприймати?! А Греція вже вирішила - мала вона той ЄС десь...!:)
Відповісти
Схоже грекі розумніше за нас. Спокійно посилають на хм євроунію.
Відповісти
Останні новини
Греція, завдяки референдуму, вирішить чи погоджуватись з вимогами кредиторів
05 липень, 2015, 09:20