Як ловили високопоставлених хабарників ГПУ. ПОДРОБИЦІ

Як ловили високопоставлених хабарників ГПУ. ПОДРОБИЦІ
Заступник Генпрокурора Давид Сакварелідзе розповів про деталі затримання хабарників у ГПУ.

Нагадаємо, при отриманні хабара понад 3 млн.грн були затримані перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури і заступник прокурора Київської області, які «кришували» корупційні схеми.

Про це Сакварелідзе написав на своїй сторінці в Facebook, інформують News2You.net.

«Ми отримали інформацію від підприємця, що займається видобутком піску, про вимагання з боку працівників прокуратури Київської області, дії яких, по суті, призвели до зупинки його бізнесу. Він відмовився йти на незаконну оборудку і повіривши нам, передав деталі справи.

Генеральна інспекція ГПУ спільно з СБУ оперативно зайнялася цією проблемою і з'ясувала цікавий факт: київські прокурори діяли не самі по собі, а під началом «великого начальника» зі стін Генпрокуратури, який уявляв себе недоторканним», - написав він.

Сакварелідзе повідомив, що при проведенні обшуків у фігурантів було виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами.

«Дії корупціонерів будуть кваліфіковані за ч.4 ст.368 КК України, яка передбачає безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальною конфіскацією та конфіскацією майна. Ми будемо домагатися вищої міри запобіжного заходу», - написав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, чи доберуться до першого заступника прокурора області Корецького,який також немало ввозив хабарів в ГПУ, щоб прикритися.
Відповісти
Останні новини
Як ловили високопоставлених хабарників ГПУ. ПОДРОБИЦІ
06 липень, 2015, 18:00