«Я давно сам собі стиль», - волинський музикант Сергій Шишкін. ВІДЕО

«Я давно сам собі стиль», -  волинський музикант Сергій Шишкін. ВІДЕО
Волинський джазовий бард-піаніст Сергій Шишкін відсвяткував свій день народження благодійною вечіркою «Днюха патріота». Усі зібрані кошти (5 тисяч 300 гривень) музикант вирішив віддати на розвиток Креативного простору «Озерний вітер», де буде незабаром відкритий центр позашкільної освіти для дітей (у першу чергу дітей бійців АТО та переселенців).

Журналісти «Громадського. Волинь» скористались нагодою та поспілкувались із Сергієм Шишкіним не тільки про згадану вечірку, а й в цілому про розвиток сучасної української музики та роль мистецтва під час війни. Музикант зазначає, що за останні роки в музиці для нього особисто змінились пріоритети.

«Тематика стала більш зосереджена, а заходи, які сам ініціюю, або беру участь, орієнтовані на підтримку. Якщо до сьогодні ці заходи були спрямовані на підтримку армії, то сьогодні нарешті акція на підтримку чогось креативного. Коли з’явилися люди, які зініціювали цей простір, який потім і назву цю чудову отримав «Озерний вітер», то в мене душа просто заспівала: «О! Воно». А потім і виникла ідея, що я буду робити на свій день народження. Ну я ж і Олега Покальчука знаю ще з вісімдесятих років. Олег був одним з перших українських бардів, кого я почув, коли вирішив, що мені це цікаво і я буду в тому гроні шукати своє місце», - говорить Сергій Шишкін.

«В мене не було так – а от з сьогоднішнього дня я граю те, а от із завтрашнього дня – там те, якась нова течія, то граю її. Мені цікаво навколо джаз-року, якщо говорити про музичну складову. По-перше, там гармонія, по-друге, там ритміка, по-третє, там де-не-де можна докластися в плані імпровізації. В мене немає чіткої ритмічної структури, бо мені вже цікаво і паузу зробити, і потягнути, те що притаманно академічній музиці. В мене жорстка ритмічна структура де-не-де є, але так, щоб в квадраті сидіти і крок вліво, крок вправо, то мені це вже нецікаво. Я от думав, купа стилів міняються і мені що в кожен в’їжджати? Та я давно сам собі стиль».

Більшу частину свого життя Сергій Шишкін живе у Володимирі-Волинському, адже там народився. Проте, нарікає, що з розвитком змістовної української музики у містечку - складна ситуація.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Шишкін, бард
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Я давно сам собі стиль», - волинський музикант Сергій Шишкін. ВІДЕО
06 липень, 2015, 18:45