Біржі США закрилися зниженням на побоюваннях виходу Греції із зони євро

Біржі США закрилися зниженням на побоюваннях виходу Греції із зони євро
Фондові індекси США знизилися на тлі побоювань інвесторів виходу Греції з єврозони за підсумками референдуму в цій країні.

Про що свідчать дані торгів, – повідомляє «zik.ua» з посиланням на РІА Новини.

Індекс DJIA опустився на 0,26% – до 17683,58 пункта, індекс високотехнологічних компаній NASDAQ – на 0,34% – до 4991,94 пункта, індекс широкого ринку S & P 500 – на 0,39% – до 2068,76 пункта.

Греції не вистачає коштів на фінансування зовнішніх і внутрішніх зобов’язань, а партнери по ЄС вимагають нових жорстких реформ в обмін на кредити. На недільному референдумі в Греції більше 61% проголосували сказали «ні» вимогам європейських кредиторів, близько 39% погодилися на ці вимоги. Це відбулося на тлі загрози виходу країни з єврозони, через тиждень після закриття місцевих банків і припинення їх підтримки з боку ЄЦБ.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд після зустрічі в понеділок заявили, що кредитори в терміновому порядку очікують від Греції конкретних пропозицій за програмою стабільності.

«Підсумки референдуму в Греції означають, що ризик виходу країни із зони євро різко посилився, і зараз він дуже ймовірний», – зазначив старший економіст UniCredit Ерік Нільсен, слова якого наводить агентство MarketWatch.

Гірше за прогнози виявилася опублікована в понеділок і внутрішня статистика. Індекс ділової активності в секторі послуг США в червні збільшився до 56% з травневого показника в 55,7%, у той час як аналітики очікували зростання показника до 56,2%. Показник вище позначки 50% говорить про зростання ділової активності в секторі, нижче – про її спад.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Біржі США закрилися зниженням на побоюваннях виходу Греції із зони євро
07 липень, 2015, 00:38