МінАП хоче залучити компанії США до розвитку сільського господарства в Україні

МінАП хоче залучити компанії США до розвитку сільського господарства в Україні
В рамках американо-українського бізнес-форуму, буде презентовано інвестиційний потенціал агропромислового сектору України.

Про це сказав міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко під час брифінгу в Миколаївській області, – повідомляє прес-служба МінАП.

У програмі форуму передбачено проведення окремої аграрної панелі, під час якої представникам американського бізнесу презентують привабливі напрями інвестування в розвиток сільського господарства і логістики України. Серед них – проекти модернізації систем зрошення в південних областях, будівництва об’єктів портової логістики, лізингу тощо. «Ми плануємо залучити американський бізнес до цієї роботи і повернутися в Україну з конкретними домовленостями», – сказав Павленко.

За словами міністра, зазначені проекти вкрай важливі і для Миколаївської області, яка традиційно є одним з лідерів по виробництву сільськогосподарської продукції та експорту. Наприклад, відновлення систем зрошення, ступінь зносу яких досягає 82%, дозволить у 2-3 рази збільшити врожаї. Відповідний проект, який реалізується спільно зі Світовим банком, вже пройшов технічну стадію. Експертну допомогу у його реалізації також готовий надати проект USAID.

«На базі технічного аналізу експерти розраховують бюджет. Міжнародні донори готові взяти участь у реалізації цього проекту. Однією з умов є об’єднання мереж у єдину систему. Це питання опрацьовується. Адже сьогодні мережі розділені на державну, комунальну і приватну власність, деякі взагалі не мають господаря», – додав Павленко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
МінАП хоче залучити компанії США до розвитку сільського господарства в Україні
07 липень, 2015, 03:28