На Теремнівських ставках - скандал. ФОТО. АУДІО

На Теремнівських ставках - скандал.  ФОТО. АУДІО
На Теремнівських ставках зібралися громадські активісти, місцеві та представники влади.

Причиною зборів став ресторан, який невдовзі має з'явитися на березі нещодавно очищеного ставка. Підприємець, що планує звести заклад вже почав вирубувати дерева та заливати площадку бетоном. Рештки гілля втрамбували у будівлю, яка знаходиться тепер вже на приватній території.

Такі дії побачили громадські активісти та забили на сполох.

На зустріч з громадськістю прибули і міські чиновники, а саме: заступник міського голови Тарас Яковлев, начальник управління підприємництва і реклами Олександр Козлюк, начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк та начальник екологічного управління Анатолій Галамазда.

Забудовник Орися Шеремета переконували присутніх, що будує заклад для людей і це буде краще, якщо на березі з'явиться гарний ресторан: «Щоб люди мали можливість попити водички, попити квасу».

Відпочивальники та місцеві, які долучилися до обговорення в свою чергу відповіли бізнесменці, що їм не потрібний ресторан, в якому морозиво для дітей коштуватиме від 15-ти гривень, а вхід на пляж цілком можливо стане платним. Окрім того, лучан обурив і той факт, що ставок очищали за кошти бюджету, а тепер, коли на водоймі краса і порядок, то все одразу віддали у приватні руки. Орися Шеремета зазначила, що вони теж роблять свій вклад – обкошують траву: «Ми рік тут прибираємо, рік косимо траву так як бачите».

Чиновники та підприємець взялися пояснювати людям, що насправді споруда буде тимчасовою, а бетон заливали тому, що потрібно якось її встановити.

Начальник управління підприємництва і реклами Олександр Козлюк звертаючись до присутніх наголосив: «В даного суб'єкта господаруювання є приватна власність на основі договору і продажу. Є свідоцтво права власності на дану земельну ділянку».

Таке твердження ще більше обурило людей, адже ставок є гідрологічною пам'яткою природи. Тож яким чином частина його потрапила у приватні руки?

Але це питання вже не до підприємця, адже вона просто перекупник, який придбав територі. у ще одного підприємця на прізвище Антонюк.

Проте, є один нюанс, на момент придбання Орисею Шереметою, ця приватна власність була розміщена в природоохоронній зоні. Рік тому за рішенням виконавчого комітету природоохоронна зона перестала такою бути і як бачимо, тепер на ній можна будувати ресторан, як стверджують підприємець і чиновники тимчасовий.

Обговорення вирішили продовжити у Луцькій міській раді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто знає що за такі рослини поросли понад берегом?
Виглядають як величезний укроп з стеблом до двох метрів і в діаметрі як рука.
Відповісти
це борщівник, дуже небезпечна рослина. викликає опіки з важкими наслідками
Відповісти
може один із різновидів?
бо той борщівник що я знаю росте у полях і має велике листі, і цвіт. А це чимось на ромашку схоже. Дивно чому в Теремно ніхто з цим не бореться, скоро воно все заросте цією рослиною.
Чим не тема для розлідування журналістам ВолиньPost? )))))
Відповісти
будуть тепер в ресторані з нього борщі варити
Відповісти
Не знаю як правильно назвати цю рослину, але сік її викликає сильні опіки на шкірі. Останніми роками вона дуже поширюється. Кажуть, що завезли з півдня з кормовим зерном.
Відповісти
чого це такий ощадливий Буратіно про ставок так опікувався?))) а в ньому дно золоте)))
Відповісти
А чого це громадські активісти не б"ють на сполох через стан цього ставка?
Люди зробили за рік часу з нього смітник, там бридко відпочивати!
Нехай буде ресторан! Власники не дозволять такий безлад, як там є зараз!
Відповісти
....а у нас такий народ що недогода нашій бабці.......
Відповісти
http://board.lutsk.ua/topic/181477-teremnvskii-pljazh-hochut-peredati-u-privatnu/page__st__60
Відповісти
Ще б влада звернула увагу на санітарно-гігієнічні умови на ставку...Туалет такий, що глянути страшно, не те що зайти.І куди весь цей натовп людей у спеку ходить???
Відповісти
Для наших людей аби все було безкоштовно,і розведуть бруд і кидатимуть сміття де попало.Коли людина підприємець хоче вкласти свої кошти, зробити порядок, ну і звичайно потім отримати прибуток. Так чому у нас українців починає душити "жаба".Та нехай всі водойми будуть платні, от тоді можна буде спокійно піти з дитиною і відпочити, а не боятися, що на кожному кроці можна поранитися від побитої пляшки.Навчіться жити як живуть люди в усьому світі, а не як "совєтів".Все наше- нікому нема до нього діла.
Відповісти
Не раз бував на атлантичному узбережж1европи.Вс1 пляж1 безкоштовн1,п1сок що ноч1 чистять.Рятувальна служба,медик,душов1 ст1йки,питна вода.От таке теремно
Відповісти
Та нехай ставлять той ресторан, може, дійсно, чистіше буде, бо те, що бачимо ми останній тиждень на ставку в Теремно це жах!!! Бруд, всюди в спеку купа нетаерезих люде, музика з машин перекрикує одна одну, смітники забиті і біля них твориться жах....перелічувати можна довго...рік тому було чистіше і вода і сам пляж, а зараз галюшник! Так може приватна особа хоча б пригляне за порядком, хоча тут не завадило б міськраді про це зоьовязати іі своім Рішенням!
Відповісти
Останні новини
На Теремнівських ставках - скандал. ФОТО. АУДІО
07 липень, 2015, 12:12
Ковель очима «східняка»
07 липень, 2015, 11:52