Волинян, які спричинили пожежі на торфовищах, оштрафували

Волинян, які спричинили пожежі на торфовищах, оштрафували
Людська необережність у поводженні з вогнем призвела до низки пожеж в екосистемах на території Волинської області.

17 червня мешканка села Фаринки Камінь-Каширського району Тетяна Рудчик спалювала суху траву на власних пайових землях. Необережне поводження з вогнем спричинило перекидання полум’я на торф'яні угіддя поблизу села Соснівка. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Волинській області.

У результаті – загорілося торфовище. Того ж дня працівники ДПРЧ-8 міста Каменя-Каширського локалізували пожежу, зупинивши її подальше поширення. Щоб остаточно ліквідувати горіння, рятувальники працювали кілька днів поспіль.

3 липня зафіксовано пожежу на торфянику на території Ворокомлевської сільської ради Камінь-Каширського району. Над ліквідацією пожежі, що охопила площу понад 4 гектари, дотепер працюють співробітники ДПРЧ-8 м. Каменя-Каширського. Пожежу локалізовано. Триває ліквідація горіння. Станом на 7 липня погашено 1,9 гектарів торфовища. Як з'ясувалося, пожежа трапилася внаслідок необережного поводження з вогнем 60-річного мешканця села Ворокомле Івана Зубача.

Обох винних осіб притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Рятувальники закликають громадян до суворого дотримання правил безпеки під час відпочинку у лісах та господарюванні на відкритих територіях та нагадують про адміністративну відповідальність за випалювання посуші на присадибних ділянках та приватних територіях.

Пам’ятайте, в умовах сухої спекотної погоди банальна необережність з вогнем може призвести до масштабних пожеж в екосистемах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І цікаво як оштрафували? На 80 грн??? Нехай оплатить усі затрати на гасіння пожежі та збитки, нанесені довкіллю!
Відповісти
І по спині ще й надавати!
Відповісти
Останні новини
Волинян, які спричинили пожежі на торфовищах, оштрафували
07 липень, 2015, 15:29