Нардепа-волинянина можуть посадити на 12 років

Нардепа-волинянина можуть посадити на 12 років
Якщо восени влада виконає одну зі своїх передвиборних обіцянок і скасує депутатську недоторканість, окремі депутати можуть відправитися за ґрати. Серед них – і регіонал Анатолій Горбатюк.

Таких депутатів щонайменше 12. Їх список склали українські ЗМІ, пише ТСН, посилаючись на журнал «Кореспондент».

На думку видання, це:

Андрій Парубій («Фронт Змін») і Юрій Гримчак («НУ-НС»). 27 квітня 2010 року в день ратифікації «харківських угод» вони кидали димові шашки у сесійній залі ВР. За фактом події Генпрокуратура порушила кримінальну справу. За втручання у діяльність парламенту шляхом використання службового становища їм загрожує до 5 років ув'язнення (стаття 344).

Ігор Рибаков («Реформи заради майбутнього»). За твердженням депутата БЮТ-Б Романа Забзалюка, Рибаков намагався підкупити його і за перехід до провладної депутатської групи дав хабар в розмірі 450 тисяч доларів. Матеріали і докази були направлені до ГПУ, втім, слідчі складу злочину не виявили, кваліфікувавши інцидент як політичну корупцію.

Якщо своє рішення правоохоронці переглянуть, за дачу хабара Рибакову загрожує до 5 років в'язниці (стаття 369).

Олег Ляшко (позафракційний). У Гайвороні Кіровоградської області бив місцевих чиновників текою по голові, душив краваткою, лив воду на голову та нецензурно лаявся. За хуліганство йому світить до 6 місяців арешту чи 5 років обмеження волі (стаття 296).

Петро Цюрко, Олександр Пеклушенко, Анатолій Горбатюк, Вадим Столар, Олександр Волков, Олег Царьов (Партія регіонів). 16 грудня 2011 року вони увірвалися до зали Ради і з боєм витіснили нардепів-бютівців, які блокували президію.
П'ятеро постраждалих звернулися до ГПУ з проханням залучити тих, хто їх побив, до кримінальної відповідальності за перевищення повноважень та фізичне насильство.

Якщо звинувачення підтвердяться, нардепи можуть отримати до 12 років тюрми за навмисне побиття, перевищення влади і втручання у роботу колег-парламентаріїв (статті 112, 344, 346, 365).

Андрій Павловський (БЮТ-Б). Під час святкування Нового 2012-го року на Майдані Незалежності за допомогою лазера написав на стіні консерваторії та стелі Незалежності «Юлі – волю!» та «Юля – з Новим роком!». Щодо нардепа та його помічника порушено кримінальну справу. За порушення громадського порядку, скоєне групою осіб, підозрюваним загрожує до 4 років в'язниці (стаття 296).

Антоніна Болюра (БЮТ-Б). У 2002-му році головного бухгалтера компанії ЄЕСУ звинуватили у розкраданні державних коштів, підробці документів та ухилянні від сплати податків. У 2003 році справу закрили за терміном давності, але в листопаді 2011-го це рішення було визнано незаконним. За раніше висунутими обвинуваченнями Болюрі загрожує до 12 років ув'язнення (статті 196, 366).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Через прізвище Горбатюка згадалась легендарна сцена з культового фільму "Місце зустрічі змінити не можна":

- А теперь Горбатый! Я сказал Горбатый!!!
Відповісти
Останні новини
Нардепа-волинянина можуть посадити на 12 років
30 червень, 2012, 15:02