На Волині шостий день горять торфовища. ВІДЕО

На Волині шостий день горять торфовища. ВІДЕО
На Волині ще з п’ятниці не можуть загасити торфовища. Наразі площа займання тільки збільшується. Уже вигоріло 4 гектари фермерських полів. Рятувальники зазначають, що для остаточного гасіння їм потрібно ще декілька днів. Зараз вони намагаються зупинити вогонь, щоб він не поширювався далі.

Про це повідомляє телеканал ZIK.

Через спеку та сильний вітер боротися з пожежею складно. Торфи димлять, а ділянки, які вже загасили, займаються знову. Стихію приборкують групами по 6 пожежників, які змінюються щодоби.

«Ускладнюють роботу погодні умови та недостатня кількість води. Ми годину працюємо, а далі чекаємо поки надійде вода», – розповідає начальник караулу ДПРЧ-8 міста Камінь-Каширський Василь Гордійчук.

В районі зафіксували п’ять пожеж, три з них уже ліквідували. Проте ще два торф’яники горять і досі. За хвилину на гасіння вогню йде понад півтори тонни води. Через суху цьогорічну зиму та низький рівень підземних вод, меліоративний канал швидко порожніє.

«Гасіння таких пожеж завжди проводиться тільки водою, бо це є великі площі. Також шар торфу може сягати до 30, а подекуди і до 40 сантиметра глибиною», – зазначив начальник оперативно-координаційного центру УДСНД у Волинській області Віталій Малій.

Торфовища горять тут уперше. Що стало причиною займання точно невідомо. Це або аномальна спека, або ж недбале спалювання трави місцевими господарями.

«Тут всього є 32 гектари. Зараз горить приблизно 4 гектари. Це землі, які люди використовують для ведення сільського господарства. Вогонь тут сягав до двох метрів, що не можна було навіть підійти», – пояснює голова села Ворокомле Василь Зубач.

Цілком ліквідувати пожежу рятувальники зможуть не раніше, як наприкінці тижня. А допоки стихію не приборкають, кожного дня спеціальна комісія проводить огляд полів та лісів, щоб не дати вогню поширитися далі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині шостий день горять торфовища. ВІДЕО
08 липень, 2015, 12:31