Відбувся творчий вечір заслуженого працівника культури України Ростислава Кушнірука

Відбувся творчий вечір заслуженого працівника культури України Ростислава Кушнірука
В залі Палацу культури зібралися люди, які люблять та глибоко шанують Ростислава Григоровича та його творчість. Кожен, висловлюючи вітання, підтверджував, що це людина високого громадянського обов'язку і честі, полум’яний патріот України і несхитний борець за її незалежність, ветеран праці з юнацьким запалом, невтомний трудівник на селянській ниві та ниві духовності.
Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Ростислав Григорович створив при Палаці культури народну аматорську хорову капелу «Посвіт», подібних до якої в Україні не так і багато. Саме цей колектив співаків-патріотів розпочав повернення із забуття стрілецьких та повстанських пісень репресованого відродження.

«Посвіт» першим на Волині виконав заборонені на той час гімн України, пісні «Ой у лузі червона калина», «Не пора, не пора» та інші. Аматорська хорова капела, в репертуарі якої близько 200 творів, зі своїми концертами (за 20 років понад 1000 виступів) побувала в багатьох куточках України і за кордоном.

До 10-ї річниці Незалежності України Кушнірук Р.Г. видав збірку «Оригінальні твори та обробки авторських, народних пісень” з репертуару хорової капели „Посвіт”. У травні 2007 року видано другу збірку- „Ми зродилися із крові Народу”, яка присвячена 65-й річниці створення Української Повстанської Армії.

На творчому вечорі ювіляр виступив в образі козака та виконав арію Карася з опери С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм».

Ведучий та режисер заходу Андрій Роїк підготував відеофільм про життя та творчість Ростислава Кушнірука.

За значний особистий внесок у національно-патріотичне виховання молоді, утвердження української духовності, розвиток хорового мистецтва, популяризацію аматорської творчості, а також з нагоди 85-річчя від дня народження, Ростислава Григоровича нагороджено Почесною грамотою міського голови.

Приєднуючись до всіх найприємніших та найщиріших слів в адресу ювіляра, бажаємо йому здоров'я і довгого щасливого віку під мирним небом України!


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Достойна поваги Людина!!!!
Відповісти
Останні новини
Відбувся творчий вечір заслуженого працівника культури України Ростислава Кушнірука
08 липень, 2015, 15:44